ΕΛΛΑΔΑ

ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΧΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ

Ψάχνουν ισοδύναμα οι αρμόδιοι υπουργοί Άμυνας και Δημόσιας Τάξης. Επιμένει το οικονομικό επιτελείο στη μείωση των ειδικών μισθολογίων κατά τουλάχιστον 12%, αναδρομικά από τον Ιούλιο του 2012. Έντονες αντιδράσεις από τους βουλευτές της ΝΔ.

Οι μεγάλες αντιδράσεις που προκάλεσε από βουλευτές όλου του πολιτικού φάσματος η δημοσιοποίηση της πρόθεσης του υπουργείου Οικονομικών να εφαρμόσει μειώσεις στους μισθών όλων των εργαζόμενων στο δημόσιο με τα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια, ακόμη και των ένστολων – μάχιμων, δεν φαίνεται να αφήνουν και πολλά περιθώρια αλλαγών.

Αυτό που εξετάζεται, είναι μήπως βρεθεί μια κάποια λύση στο θέμα των μάχιμων αστυνομικών και στρατιωτικών, με τις αρμόδιες Ομοσπονδίες εργαζομένων όμως να επισημαίνουν με νόημα ότι δεν είναι εύκολο να διαχωριστούν οι ένστολοι σε μάχιμοι και μη, αφού εν δυνάμει είναι όλοι μάχιμοι…

Σε πολιτικό επίπεδο, οι αντιδράσεις είναι μεγάλες και προέρχονται από όλα τα κόμματα, κυρίως δε, από τη ΝΔ, καθώς η μη περικοπή των ειδικών μισθολογίων, αποτελούσε βασική προεκλογική δέσμευση.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Ψυχάρης, ο οποίος χαρακτήρισε άδικη τη μείωση 12%, κυρίως για εργαζόμενους που ήδη βρίσκονται στα όριά τους, και κάποιοι από αυτούς -όπως οι ένστολοι- που διακινδυνεύουν καθημερινά ακόμα και τη ζωή τους» Ο κ. Ψυχάρης στην ουσία ζήτησε να περιοριστεί σημαντικά η μείωση.

Από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο  Γιάννης Στουρνάρας είπε στους αρμόδιους υπουργούς Παναγιωτόπουλο και Δένδια να βρουν τα ισοδύναμα εκείνα μέτρα, που θα αντισταθμίζουν τις μειώσεις και θα μπορούν να πείσουν την Τρόικα...

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.