ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟΝ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ, ΜΕ ΤΟΝ ΠΥΘΩΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑ

Χρησιμοποιούσε έναν Πύθωνα ως ατραξιόν, για να φωτογραφίζει με αυτόν τους τουρίστες και τον συνέλαβε η αστυνομία μετά από καταγγελία της φιλοζωικής.

Το περιστατικό συνέβη στην Κρήτη, στο Καστέλι και η αστυνομία συνέλαβε τον άνδρα ...αγκαλιά με τον Πύθωνα. Ήταν ο ιδιοκτήτης του φιδιού και το χρησιμοποιούσε για ... ατραξιόν έναντι αμοιβής.

Σύμφωνα με το τοπικό site prismanews.gr,  μετά από καταγγελία της φιλοζωικής Κρήτης, η δασοφυλακή Καστελίου κινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο ιδιοκτήτη του φιδιού, είδους Πύθων Molurus που έδινε το φίδι σε τουρίστες και έβγαζε φωτογραφίες Polaroid έναντι του αντιτίμου των 5ευρώ.

Ο Νόμος περί προστασίας των ζώων 4039/12, Άρθρο 12 απαγορεύει την χρήση ζώου σε κάθε είδους θεάματα και το Άρθρο 16 απαγορεύει την κακοποίηση των ζώων. Επιπλέον, η Σύμβαση CITES προστατεύει το είδος αυτό και ζητάει την κατάσχεση του καθώς και λεπτομέρειες για την εισαγωγή του στην χώρα. Ο εν λόγω κύριος ανέφερε ότι το ζώο είχε αγορασθεί από κατάστημα Pet Shop. Το Δασονομείο θα αποφασίσει για την τύχη του ζώου μετά την κατάσχεση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.