ΚΟΣΜΟΣ

ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Πανιταλική απεργιακή κινητοποίηση εναντίον των περικοπών στο δημόσιο τομέα οργάνωσαν σήμερα οι συνδικαλιστικές οργανώσεις Cgil και Uil. Μαζική πορεία στην ιταλική πρωτεύουσα.

Τουλάχιστον 30.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στην πορεία που έγινε σήμερα στο κέντρο της Ρώμης, για περικοπές στο δημόσιο τομέα. Οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν κριθεί «υπεράριθμοι», φθάνουν τις 24.000 και γι΄αυτούς σε πρώτη φάση θα εφαρμοσθεί το μέτρο της πρόωρης συνταξιοδότησης, αλλά δεν αποκλείεται και η άρση της μονιμότητας στο δημόσιο.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση RAI, με τις περικοπές δαπανών που εγκρίθηκαν από την κυβέρνηση Μόντι, κινδυνεύουν επίσης να απολυθούν εκατό χιλιάδες συμβασιούχοι του ιταλικού δημοσίου.

Οι διαδηλωτές  εναντιώνονται ακόμα στις περικοπές στην υγεία οι οποίες σύμφωνα με εκτιμήσεις την περίοδο 2012 -2014, θα φθάσουν τα 22 δισεκ. ευρώ.

Στην πορεία που διέσχισε κύριους δρόμους της Αιώνιας Πόλης, πολλοί διαδηλωτές φορούσαν μάσκες. . . χοίρων, παραπέμποντας στα σκάνδαλα υπεξαιρέσεων και σπατάλης δημοσίων κονδυλίων στην περιφέρεια της Ρώμης, και σε πάρτι περιφερειακών συμβούλων--στα οποία οι συμμετέχοντες μεταμφιέζονταν, ακριβώς, σε πολύχρωμους χοίρους.

Πηγή ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.