ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΣΤΗ ΔΗΜΑΡ ΠΕΤΑΞΕ Ο Γ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρας ο οποίος νωρίτερα, με δική του ευθύνη έφυγε από το το νοσοκομείο. Πιέσεις στη ΔΗΜΑΡ να συναινέσει. 

Αν κάνει πίσω η κυβέρνηση στο εργασιακό για τη ΔΗΜΑΡ, το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει άλλα 15 να εξαιρεθούν, και θα έχει δίκιο, δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός εξερχόμενος από το Μαξίμου. Και συμπλήρωσε ότι η Τρόικα αποκλείεται να κάνει πίσω.

Με εμφανή τη διάθεση να δείξει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει ακόμη και χωρίς τη ΔΗΜΑΡ την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι το απόγευμα, στο Euro working group ο κ. Π. Τσακλόγλου θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πακέτο.

Την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή

Την ερχόμενη Τετάρτη και το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα μέτρα των 13,5 δισ. Όπως προκύπτει από την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, το προγραμματισμένο νομοθετικό έργο έχει οριστεί έως την ερχόμενη Τρίτη, οπότε θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις.

Ίωση και υπερκόπωση για Στουρνάρα

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ένιωσε έντονη δυσφορία και πήγε στο νοσοκομείο και έκανε εξετάσεις. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι εκτός από τη βαριά ίωση που τον ταλαιπωρεί, έχει εξαντληθεί σε βαθμό υπερκόπωσης και του συνέστησαν να ξεκουραστεί. Ωστόσο, λόγω φόρτου εργασίας, ο κ. Στουρνάρας επέστρεψε στο γραφείο του, αποφασίζοντας να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του.

Ο υπουργός Οικονομικών έμεινε άυπνος τη βραδιά της περασμένης Τρίτης ώστε να διαπραγματευθεί το πακέτο των εργασιακών μέτρων με την τρόικα, ενώ χθες Τετάρτη παρέμεινε στη Βουλή μέχρι αργά τη νύχτα για τη συζήτηση που γινόταν στην ολομέλεια του σώματος για τις αποκρατικοποιήσεις οργανισμών του δημοσίου.

«Θα ξεκουραστώ μετά τις 16 Νοεμβρίου», είχε πει νωρίτερα ο κ.Στουρνάρας στους γιατρούς που του ζήτησαν να πάει σπίτι του και να ξεκουραστεί.

Και το έκανε. Έφυγε από το νοσοκομείο και μετέβη στο Μαξίμου για να ενημερώσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Στις 6:30μ.μ. αναμένεται να συναντηθεί με εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ, καθώς αντιδράσεις υπάρχουν και μάλιστα έντονες και στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Στις 5:30:μμ. συνεδριάζει και η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τηλεφωνικές συζητήσεις μεταξύ του υπουργού Επικρατείας Δ. Σταμάτη από την πλευρά Μαξίμου και του Δ.Χατζησωκράτη από τη ΔΗΜΑΡ, συνεχίζονται...

Διαβάστε επίσης: ΜΑΡΑΘΩΝΙΕΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ»

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.