ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Σάββατο, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πετρούπολης

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νικηφόρου Βρεττάκου

Αφιέρωμα στον σημαντικό Έλληνα ποιητή Νικηφόρο Βρεττάκο με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Πετρούπολης.
Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νικηφόρου Βρεττάκου

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο γιος του καλλιτέχνη Κώστας Βρεττάκος ενώ θα γίνει έκθεση για τη ζωή και το έργο του συγγραφέα σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη της Σπάρτης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ακουστούν ποιήματα του δημιουργού από τους Αρετή Γκιωνάκη, Νίκο Δεληγιάννη, Κώστα Συμεωνίδη, Κωνσταντίνα Θεοφανοπούλου, Νάσια Μπελεσιώτη, ενώ θα συμμετάσχουν και οι σπουδαστές της Δραματικής σχολής Πετρούπολης «Πέτρα», Σοφία Μανωλάκου, εγγονή του Ν. Βρεττάκου και Άννα Κουκουλιάτρα.

Παράλληλα θα λειτουργήσει έκθεση και μπαζάρ βιβλίων και εορταστικών ειδών μεταξύ 10.30 π.μ -13.30 μ.μ και 19.30μ.μ-22.00 μ.μ.

Την διοργάνωση της εκδήλωση έχουν αναλάβει η Λογοτεχνική – Συγγραφική Ομάδα «Ιδεόπνοον» και τα πολιτιστικά περιοδικά «Πνοές Λόγου και Τέχνης» και «Iamvosart».

Θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό κέντρο Πετρούπολης το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου, στις 19:30.

Να σημειωθεί ότι το 2012 είναι αφιερωμένο στον Νικηφόρο Βρεττάκο, τον επαναστάτη και ρομαντικό ποιητή της γενιάς του '30, που εξέφραζε την κοινωνική διαμαρτυρία.

Ο «ποιητής του Ταϋγέτου» ανήκει στη γενιά των δημιουργών που συνέβαλαν στην ανανέωση της νεοελληνικής ποίησης, τη δεκαετία του 1930. Η εκφραστική πορεία του Βρεττάκου συνδέεται με τις αναζητήσεις και τα οράματα των ομοτέχνων του σε μια κρίσιμη εποχή που χαρακτηρίζεται από έντονες κοινωνικές και πολιτικές ζυμώσεις, πνευματικό και καλλιτεχνικό αναβρασμό, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.