ΚΟΣΜΟΣ

Ιατρικό θαύμα

Ιταλία: Η καρδιά 26χρονου ξανάρχισε να κτυπά μετά από 45 λεπτά μαλάξεων

Ο 26χρονος σώθηκε χάρη στην επιμονή γιατρών, οι οποίοι του έκαναν καρδιακές μαλάξεις αδιάκοπα επί σαράντα πέντε λεπτά, πολύ πέρα του συνηθισμένου χρονικού ορίου.
Ιταλία: Η καρδιά 26χρονου ξανάρχισε να κτυπά μετά από 45 λεπτά μαλάξεων

Ο Ιταλός υπέστη καρδιακή προσβολή ενώ βρισκόταν σε τραίνο που εκτελούσε δρομολόγιο από την ιταλική πρωτεύουσα προς το Τσαμπίνο, στα περίχωρα της Ρώμης, όπου βρίσκεται το δεύτερο αεροδρόμιο της πόλης.

Το τραίνο σταμάτησε και επιβιβάσθηκαν οι γιατροί των ιταλικών πρώτων βοηθειών. «Παρά το ότι τα ιατρικά πρωτόκολλα αναφέρουν ότι οι καρδιακές μαλάξεις δεν πρέπει να ξεπερνούν τα τριάντα λεπτά, στην συγκεκριμένη περίπτωση, συνεχίσθηκαν επί τρία τέταρτα. Στο τέλος, η καρδιά του ιταλού νέου, ξανάρχισε να κτυπά», αναφέρουν ιταλικές εφημερίδες.

Ο νέος άνδρας μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Τορ Βεργκάτα, όπου και συνεχίζει να αναρρώνει, επικοινωνώντας κανονικά με τους συγγενείς του.

Οι γιατροί κάνουν λόγο για «κλινική ανάσταση», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα της Ρώμης Ιλ Μεσατζέρο, ενώ το τηλεοπτικό κανάλι Tg5, του ομίλου Μπερλουσκόνι, προσθέτει ότι «δεν αποκλείεται να αναθεωρηθούν οι κανόνες στους οποίους βασίζονται οι καρδιακές μαλάξεις» μετά από αυτή την περίπτωση.

Πηγή ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.