ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΕΞΑΔΕΛΦΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Κάποιος Αμερικανός αρθρογράφος, του οποίου αυτή τη στιγμή το όνομα μού διαφεύγει, έγραφε, εν είδει αποφθέγματος, πριν περίπου 100 χρόνια: Ιδεαλιστής είναι κάποιος που επειδή βλέπει ότι το τριαντάφυλλο είναι πιο ωραίο από το λάχανο πιστεύει πως θα κάνει και καλύτερη σούπα.

Έναν αιώνα μετά, ένας Έλληνας πολιτικός, πρώην υπουργός Οικονομικών, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έκανε ότι χρειάζεται για να επιβεβαιωθεί η ρήση, αντικαθιστώντας όμως το «ιδεαλιστής» με το «βλάκας».

Γιατί τι άλλο από βλακεία είναι η προσπάθειά του, εφόσον βεβαίως αποδειχθεί η κατηγορία, να εξαφανίσει από τη λίστα Λαγκάρντ τις καταθέσεις δύο εξαδέλφων του;

Και είναι βλακεία επειδή, όπως υποστηρίζεται, οι εξαδέλφες του και οι σύζυγοί τους μπορούν από το πόθεν έσχες να αιτιολογήσουν την πηγή των χρημάτων και μάλιστα έχουν φορολογηθεί για αυτά!

Εάν όντως έτσι είναι, αν δηλαδή οι καταθέσεις τους είναι νόμιμες και έχουν πληρωθεί και οι αναλογούντες φόροι, τότε ο Γ. Παπακωνσταντίνου είναι απλά ένας ηλίθιος άνθρωπος, εφόσον βεβαίως ήταν αυτός που έκανε τη λαθροχειρία στη λίστα. Και θα πρέπει να καταδικαστεί όχι για ατιμία ή συγκάλυψη, αλλά για κάτι χειρότερο° για βλακεία.

Εάν βεβαίως τα χρήματα δεν δικαιολογούνται ή δεν έχουν πληρωθεί φόροι, τότε όντως ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή και τη δικαιοσύνη και, εφόσον δεν μπορέσει να αποδείξει ότι είναι αθώος του αίματος, να καταδικαστεί για παραποίηση δημοσίου εγγράφου και για συγκάλυψη φορολογικού εγκλήματος.

Μάλιστα, στην περίπτωση αυτή, οι βουλευτές και οι δικαστές πρέπει να είναι ιδιαίτερα αυστηροί μαζί του, αφού όχι μόνον εκ του Συντάγματος και των νόμων ήταν υπεύθυνος για τις πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά και επειδή ήταν ο υπουργός που, με το μνημόνιο, επέβαλε φόρους σε άλλους, προκειμένου να καλυφθούν τα δημόσια ελλείμματα, τα οποία μεταξύ άλλων προέκυψαν και επειδή κάποιοι, όπως οι συγγενείς του, φοροδιευφεύγανε.

Το επιπλέον κακό με τον Παπακωνσταντίνου είναι ότι και στην περίπτωση που δεν διέπραξε αυτός τη λαθροχειρία, δύσκολα, σ' αυτή τουλάχιστον τη συγκυρία, μπορούν να γίνουν δεκτές οι αιτιάσεις του, αφού βαρύνεται και με το γεγονός της, κατά δήλωσιν του, απώλειας του πρωτοτύπου CD, το οποίο του είχε παραδοθεί στα τέλη του 2010 από τις γαλλικές αρχές. Και βέβαια επειδή ήταν αυτός που μετέγραψε το περιεχόμενο του CD σε στικάκι, αλλά και έδωσε μόνον 20 ονόματα στον τότε γραμματέα του ΣΔΟΕ Ι. Καπελέρη και όχι όλο τον κατάλογο.

Ακόμη κι αν ο φόβος διαρροής ήταν υπαρκτός, έπρεπε ή να αντικαταστήσει τον Καπελέρη αφού δεν τον εμπιστευόταν ή να το δώσει στο αρμόδιο ειδικό κλιμάκιο ελέγχων. Οι ενστάσεις του, πολιτικά μπορεί να ήταν κατανοητές, αλλά και θεσμικά ελεγκτέες εάν άλλαζε η πολιτική συγκυρία, όπως και άλλαξε, και δεν διέθετε τη δύναμη περιορισμού της παράβασης εντός των τειχών της υπουργικής του εξουσίας, όπερ και εγένετο. Αυτό όφειλε να το γνωρίζει, και οφείλουν όλοι όσοι ασκούν δημόσια εξουσία να το λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τους, και να μην συμπεριφέρονται ωσάν να πρόκειται να είναι μόνιμα στην εξουσία.

Ένα επίσης αξιοπρόσεκτο στοιχείο σ' αυτή την υπόθεση είναι αυτό που ονομάζουμε «γύρισμα της τύχης». Ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα μπορούσε να έχει αξιοποιήσει υπέρ του το γεγονός ότι στην λίστα Λαγκάρντ υπήρχαν τα ονόματα συγγενικών του προσώπων. Θα μπορούσε από την αρχή να τη δώσει για πλήρη, κανονικό και ενδελεχή έλεγχο στις υπηρεσίες του, παρότι υπήρχαν σ' αυτή συγγενικά του πρόσωπα. Όλοι θα του αναγνώριζαν και θα του πίστωναν το αδέκαστο της συμπεριφοράς του και θα ήταν ένα πολύ καλό παράδειγμα, "θα πληρώσουν όλοι", ιδιαίτερα σε μία περίοδο έντονης κοινωνικής καχυποψίας για την πολιτική.

Αντ´ αυτού, εφόσον ευσταθεί η κατηγορία, κατέφυγε στην πεπατημένη: τη συγκάλυψη των συγγενικών του προσώπων. Ενδεχομένως το έπραξε, εάν το έπραξε, επειδή φοβήθηκε. Όχι επειδή, όπως αστόχαστα λέγεται από ορισμένους, βρίσκεται και ο ίδιος πίσω από τους λογαριασμούς. Και λέμε αστόχαστα, επειδή οι λογαριασμοί στην HSBC είναι μέχρι το 2007, ενώ ο Παπακωνσταντίνου έγινε υπουργός το 2009. Να φοβήθηκε ότι θα εμπλακεί το όνομά του και αυτό δεν θα ήταν καλό για τον ίδιο και την πολιτική της κυβερνήσεως σε εκείνη τη συγκυρία. Και τώρα πληρώνει τα επίχειρα. Μόνος. Αφού ούτε οι πλούσιες εξαδέλφες του δεν έχουν βγει, τουλάχιστον ακόμη να του συμπαρασταθούν. Να δηλώσουν κάτι που να αιτιολογεί τις καταθέσεις τους στην Ελβετία και να ενδυναμώνει τα επιχειρήματα του εξαδέλφου τους, ο οποίος καταστρέφεται για χάρη τους.

Και το τελευταίο, και πάντως όχι έλασσον, είναι οι πολιτικές παρενέργειες, στις οποίες θα αναφερθούμε αναλυτικά σε επόμενο άρθρο. Απλώς για σήμερα σημειώνουμε ότι οι επιπτώσεις συνολικά στο πολιτικό σύστημα είναι μεγάλες. Η απαξίωση του υφιστάμενου πολιτικού προσωπικού και της εφαρμοζόμενης πολιτικής μεγαλώνει, όσο κι αν επιχειρείται από την πλευρά της κυβερνήσεως, για λόγους συνοχής, να προσωποποιηθούν αυστηρά στο πρόσωπο του Παπακωνσταντίνου.

Σημαντικότατες είναι οι παρενέργειες και στο ΠΑΣΟΚ παρά τη διαγραφή του πρώην υπουργού από τα κομματικά μητρώα. Η πολιτική αντιπαράθεση θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί με την "ακτινογραφία" και των ενεργειών του Ευάγγελου Βενιζέλου για τη λίστα Λαγκάρντ. Βαρύ είναι το πλήγμα και στο μνημονιακό στρατόπεδο, αφού ο Παπακωνσταντίνου υπήρξε βασικός εκφραστής του. Και τέλος ανοίγει ένας νέος κύκλος αμφισβήτησης της διακυβέρνησης Παπανδρέου και ιδιαίτερα για τις επιλογές των στενών συνεργατών του.

17 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Δηλαδή αγαπητέ κ.Διευθυντή, για να το καταλάβουμε πιο καλά:50 αστυνομικοί να επιχειρούν » Μαύρα Μεσάνυχτα «,κατά ενός δημοσιογράφου ( λες και επρόκειτο για τον Μπιν Λάντεν ), επειδή αποτόλμησε το αυτονόητο, να δημοσιεύσει ένα σημαντικό δημοσιογραφικό εύρημα,που δήθεν όλοι αναζητούσαν και είχαν χάσει τα ίχνη του και το οποίο 2 τουλάχιστον «επαίοντες» ισχυρίζονταν ότι είναι μη αξιοποιήσιμο. 3 κόμματα μιας » σωτήριας » συγκυβέρνησης να επιδίδονται σε αξιοζήλευτες κοινοβουλευτικές ασκήσεις απόκρυψης-παραλαγής. ΓΑΠ & Μπένι σε παντομίμα Τομ & Τζέρι. 1 πρώην μεγάλο κόμμα να οδηγείται ασμένως στο » Μαυσωλείο » της Ιστορίας, χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται και να αντιδρά και ΜΙΑ » Σιδηρά Κυρία » ( Λαγκάρντ ), να ασκεί » πρόθυμα » -μεσ’ τις γιορτές- 2 φορές, καθήκοντα Φιλιππινέζας οικιακής βοηθού, σε Έλληνες γραφειοκράτες του Υπ.Οικ.! Και όλα αυτά γιατί;
    …Για να γλιτώσει ο ΠΑΠ. τις κακομοίρες τις ξαδελφούλες του.
    Δηλαδή τελικά, για πόσο … ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ, μας περνάνε;
    Υ.Γ. Αρχίστε σιγά-σιγά και το Googlάρισμα για Γερουλάνο και την ομάδα του στον ΕΟΤ, μέρες που έρχονται. Δεν ξέρεις …

  2. Kostas315 4:09 31/12/2012

    Δεν μπορω να καταλαβω. Το οτι χαθηκε το πρωτοτυπο CD εχει καμια σχεση με την αναβολη της ερευνας  (εστω, χωρις να ψαχθουν οι 3 που διεγραφησαν) απο τους επικαφαλης του ΣΔΟΕ ή απο τον Βενιζελο.
    Ηταν αυτο εμποδιο? Την λιστα την ειχαν, εστω κ με 3 ονοματα λιγοτερα.
    Το οτι χαθηκε δεν σημαινει τιποτα για μενα. Μπορεις να την ζητησεις οποτεδηποτε να στην ξαναστειλουν. Για το οτι χαθηκε το CD κ δεν ξερει που βρισκεται, μπορεις να τον κατηγορησεις για πλημμελη φυλαξη, για το οτι εδειξε εμπιστοσυνη σε ατομα που δεν θα επρεπε,…

  3. Uncle.K 3:28 31/12/2012

    Αν τά πάρεις όλα, ενα πρός ένα μέ τήν σειρά Κατερίνα μου  καί όχι Τουρλού τουρλού 
    τότε θά καταλάβεις, εάν είχαν μεγάλο κέφι νά μπουν περιορισμοί, επιτηρήσεις, διαφάνειες (απέχει πολύς δρόμος ακόμη) οπως πιθανώς  καί τόν λόγο πού ορισμένα κόμματα προσπαθούν νά τίς σταματήσουν, ίσως καταλάβεις καί εσύ αλλά καί οί υπόλυποι εάν είχε καθόλου κέφι νά αγκίξει καθόλου τά Χέρια του, τό ΔΝΤ. νά εχει
    όποιαδήποτε Συνεργασία μέ τό Ελληνικό Κοινβούλιο…………………………………….
    ………………………………………………………………………………………………..
    Στόν «πρόλογο» σου Φελέκη, γιατί μόνο έτσι μπορώ εγώ νά χαραχτηρήσω τό
    άρθρο σου, μιά πρώτη γεύση, απόσπάσματα, μερικές σκηνές από τό μικρότερο ισως
    καί ποιό ασήμαντο μέρος , μπορώ νά τό δεχτώ καί έτσι όπως είναι γραμμένο (καλοσύνη σου θά πείς). Είναι ομως η εισαγωγή τού Κρίμι μέ τόν σίγουρο αίτιο τού Εγκλήματος 
    ο οποιος λέει καί ξαναλέει οτι ειναι Αθώος, προετιμάζουν κι’ όλας τόν Λαό γιά νά κλείσουν τήν ύπόθεση γιατί τά κεφάλια της «πιθανής» οργάνωσης μπορεί καί νά κάθονται στό Ελλ. Κοινοβούλιο. πού κινδυνεύει νά πάρει
     Θέλω όμως νά προσθέσω,,,,,,,,,,,,,,,Οποιος
    Ξέρει τέσσερα πράγματα από Κομπιούτερ, γνωρίζει τουλάχιστον ότι άμα πάει στό παζάρι θά βρεί να αγοράσει,( Στικάκια ,Δίσκους μικρήσ μεγάλης και τερράστιας Χωρητικότητητας, CD πού σβήννονται καί Ξαναγράφονται καί γνωρίξει ότι, όποια πληροφορία βάλει σέ όλα αυτά μπορεί νά τήν αλλοιώσει καί νά τήν σβήσει) υπάρχουν όμως καί τά συνηθισμένα τά απλά τα οποία ετσι καί τά εγραψες καί ετελοιωσες,  να τά σπάσεις μπορείς νά τά φάς γιά πρόγευμα αλλά όχι νά τά αλλάξεις. Οποιος ειχε πάρει 
    λοιπόν στα χέρια του,μπορούσε νά τό αλλοιώσει. Γι’ αυτό μένει η ερώτηση στόν επίτιμο πρώην Υπουργό, πού εβρίσκεται τό πρώτο CD γιατί δέν φαντάξομαι νά χάθηκε ούτε καί νά τό πήρε γιά Σαλάμι καί να τό φαγε.
    Καί είχε μάλιστα τήν ανάγκη νά τό γράψει καί σέ στικάκι . Τά στικάκια όπως ξέρετε
    τά χρησημοποιούσαν οι σπιόνηδες σέ ορισμένα κρίμικα εργα καί ύστερα ακολούθησαν
    οί Δημοσιογράφοι σέ στύλ Βαξεβάνη ό οποιος καθόλου παράξενο τό στικάκι μέ τήν λίστα νά τό πήρε από τόν πρώην Υπουργό. Πιθανόν ό Βαξεβάνης νά προσέχει τό πρώτο CD κάπου μέσα στό κουτί του .-?????????????????????????????

    Καί Ο συμπαθής κος. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ , πρέπει νά ήξερε όμως οτι τό Στικάκι πού παρέλαβε δέν μπορούσε νά προέρχεται από τό ύπουργείο Οικονομικών τής Γαλλίας αλλά
    από τό μπακάλικο τής Γειτονιάς. Ξέρει πολύ καλά ό κος Βενιζέλος ότι τά Υπουργεία δέν χρησιμοποιούν στικάκια αλλά CD πού δέν αλλοιώνωντε καί δίσκους οι οποίοι ειναι αδύνατο νά αλλοιωθούν. (Δέν έπρεπε νά τό δεχτεί). Τό ιδιο οι μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις. Οί Τράπεζες κλπ. Αλίμονο αν ηλεκτρονικά στοιχεία τών Τραπεζων, τών υπουργειων,τών κτηματολογίων ησαν αλλοιώσημα. Τότε ειναι σάν νά γυρίζαμε στήν εποχήν τού τσιμέντου καί τής Πέτρας.
    Καί ο Παπανδρέου; Ειχε καί εκείνος άγνοια; Η Λαγκάρντ όταν έδινε στόν ύπουργό τού ΓΑΠ λές νά μήν τού ειπε «τό CD καί τά μάτια σου μήν σκοντάψεις καί σπάσει, και πεστο τής μαμάς σου οτι σού το δωσα, αντε πήγαιννε και θά τηλεφωνήσω νά δώ».
    Θές νά πιστέψει ό Θείος η κανένας άλλος, πραγματικά νά πιστέψουμε ότι Ο Παπανδρέου δέν Ηξερε; 
    Καί κριφή νά ήθελαν νά κρατηθή η Λίστα ισως γιά αργότερα όπως πολύ πιθανόν νά 
    ακούσουμε επρεπε νά τήν προσέχουν σάν τά μάτια τους καί οχι νά κάμνει τόν γύρο 
    τού Βατοπεδίου στό κουτί. 
    τί ρόλο θά πάρουν καί οι ΣΣ;;;;;;;;;;;

     

  4. Ntakoylas 12:17 30/12/2012

     H.L. Mencken, 1880-1956, Αμερικανός Αρθρογράφος

    • Uncle.K 14:31 31/12/2012

      Σάν και πολλοί άλλοι αγαπητέ  p.χ  Ernest Hemmingway , Bentrand Russell , Carl Sandburg, καί ο άγνωστος Χ οπως γράφει στήν Ε.Β. Αλλά όλοι χαριεντιζόμενοι.
      ……………………………………………………………………….άν αφαιρέσουμε ¨Τούς Δημοσιογράφους καί τούς πολιτικούς βέβαια πού θεληματικά Μπερδεύουν τήν Ιδεολογία μέ τόν Ιδεαλισμό. Καί παρερμηνεύουν (πλαστογραφούν άν προτιμάτε) τό παρελθόν γιά νά παρουσιάσουν  Ρόδινο τό μέλλον¨.  Αυτό είναι δικό μου (μήν χάσω καί τόν τίτλο δηλαδή, έγινε τής μόδας τελευταία. Αυτού πού μέχρι χθές τού παραχωρούσαμε καί τήν Θέση μας, σήμερα ακούμε τού πήρανε τό Διδακτορικό.Λερωμένο χώμα πού ντρέπεσαι νά περπατήσεις πάνω, αγαπητέ μου κύριε. Όπου και νά κοιτάξεις σαπίλα.Αντε τό κεφάλι Ψηλά και τού Χρόνου μέ ύγεία καί τά ωραία μας. Θά τά σπάσουμε απόψε, καί δέν πά να γœμιθούν τά Χρέη ο Παπαγένος καί οί +γένες του. Καλή διασκέδαση καί καλύτερη Χρονιά από αύριο.

  5. KaterinaK 22:45 29/12/2012

    και βέβαια να μη μας διαφεύγει αυτή, η ίδια η λίστα. εκεί μέσα κρυβεται πακτωλός, πλούτος, που πρέπει επιτέλους να φορολογηθεί.  Μη σταθούμε μόνον στον  Παπακωνσταντίνου που έχασε το πρωτότυπο cd  και στις ξαδέλφες……

  6. Christos 21:08 29/12/2012

    Η πρεμούρα των τριών να τελειώνουν με τον Παπακωνσταντίνου μόνο, από μόνη της ψυλιάζει. Διαγραφή, προανακριτική κι έφοδος στα ΜΜΕ των νεοκηπουρών του Βενιζέλου δακτυλοδείχνοντας αντιβενιζελικούς, σχετικούς ή άσχετους με τη λίστα κάτι δείχνει.

  7. Christos 21:02 29/12/2012

    Ειλικρινά είναι τόσο βλάκας; Τόσες σπουδές στο εξωτερικό, τόσες «υψηλές» επαφές και γνωριμίες με ανθρώπους που κινούν νήματα και οικονομίες ανά τον κόσμο, είναι δυνατόν να εκτέλεσε τη λαθροχειρία; Απορεί ο κάθε νοήμων, γιατί τόσα χρόνια υποτίθεται μας κυβερνούν και νοήμονες, τόσο μικρός νους  τελικά για να διαχειρισρτεί τόσο μεγάλα προβλήματα; Προσωπικά πιστεύω πως το θάψιμο της λίστας του αρκούσε να καλύψει, αν χρειαζόταν να καλύψει, το σόι του, όπως και έκανε, έτσι φαινόταν ως χθες. Δεν έχω υπόψη μου τα πολιτικά γεγονότα όταν μάθαμε για τη  λίστα που έκρυβε ο Βενιζέλος πια, τι παιζόταν στο πολιτικό σκηνικό. Ίσως μας απέκλειε μια άλλη παράμετρο ή θα ανέδειχνε.

  8. Yannismpalko 20:08 29/12/2012

    Αυτή η ρημάδα η λίστα  σε μπακαλόχαρτο δόθηκε  για να μπορεί ο καθένας να γράφει και να σβήνει;  δεν ήταν δυνατόν να δόθηκε σε μέσο που δεν επιδέχεται παρεμβάσεις;  πιστεύω ότι μας δουλεύουν όλους και πρώτα από όλα  τη λίστα!

    Γιάννης

  9. KaterinaK 18:58 29/12/2012

    Ενας υπουργός των οικονομικών που φέρνει  μαζί με τον πρωθυπουργό στην ‘πτωχευμενη’ χώρα,το ΔΝΤ,  ειμαστε με δανεικά και υπο επιτήρηση, ο κόσμος έχει βγει στα κεραμυδια απ τη διαφθορά, τα σκάνδαλα, τα διεπλεκόμενα,..τα ουκ έστιν αριθμός…
    στους δρόμους βιαιοπραγούν οι πολίτες εναντίον των πολιτικών.. η Ευρώπη σείεται απ τη κρίση,
    και ο υπουργός των οικονομικών!! έχει στα χέρια του μια τόσο σπουδαία λίστα με φορολογικά εγκληματα, του την έχει δώσει η συνάδελφός του της Γαλλίας, να τον βοηθήσει!, διαπιστώνει ότι περιέχονται και δύο εξαδέλφες του στη λίστα – Κόρες πρώην Υπουργού του Αντίπαλου Κόμματος!!! και αντί ν αναφωνήσει απ τη χαρά του για την ευκαιρία που του δίνεται να βγει αμμωμος και άμεμπτος μέσα απ αυτόν τον πολιτικό βόθρο, Κάνει μια έτσι και ..σβήνει αυτά τα ονόματα!
    Ή είναι εντελώς ηλίθιος (και δω πια εχουμε να κάνουμε με τον ηλίθιο και τον πανηλίθιο) Ή το ..μύριο είναι δικό του ή και δικό του,
    Ή οι πολιτικοί μας είναι τόοοόσο αλλαζώνες,
    -Εγώ ειμί ο άρχων της Οικονομίας σ΄αυτην τη ξεφτιλισμένη χώρα όπου οι πολίτες είναι κρετίνοι
     και ποιός θα με ελέγξει …
    Να, κανω μια έτσι με το δαχτυλάκι μου και σβήνω τα ονόματα των εξαδέλφων μου, Κρετίνοι ε, κρετίνοι.-
    κι ο Βενιζέλος ευθύυυνες πολλέεεες, εγκληματικές κι οι δικές του ευθύνες,
    Κι ο τότε πρωθυπουργός; δεν τον ενημέρωνε κανείς;
    Αλλά, η Αγία τρικομματική κυβέρνηση να σωθεί να μακροημερευσει, ας όψεται η συγκυρία χρειάζεται και τον Βενιζέλο,
    άσε τα βατοπέδια, άσε το κλεισιμο της Βουλης απ το Κ.Κ τον 2ο, γι αυτό και όλα θα τα καταπιούν κι όλα θα τα κουκουλώσουν. έχουν φροντίσει γι αυτό ο Παυλόπουλος κι ο Βενιζέλος με το νόμο περί ΜΗ ευθύνης….
    Τη τρικομματική την χρειάζεται κι η Γερμανία βλέπεις….Μας έχουν τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί που λένε..

  10. Ningian06 17:12 29/12/2012

    Αγαπητε Νικο, ειμαι εκτος ΠΑΣΟΚ  ουσιαστικα απο το 2004, οπως καλα γνωριζεις στην πολιτικη δεν ειναι αυτο που φαινεται, αλλα αυτο που ειναι πισω απο τα φωτα, κρατα μικρο καλαθι, δεν ξερεις καμια φορα τι γινεται.

    • Uncle.K 23:24 29/12/2012

      Μά είσαι λεβέντης βρέ εσύ, Ηρωας μεγάλος από τούς πρώττους πού πέσανε, καί ντροπή στό Πασοκ νά μή σού στήσει ανδριάντα τόσα Χρόνια πού περάσανε. Εσένα πού σχίστηκες γι αυτό αιδωσες καί τήν τελευταία ποραντία τών αίμάτων σου.
      Πώς μπορεί να ξεχάσει τό παιδί, Πές κάτι ΝΙΚΟ ,ένα καλό λόγο νά τόν μνημονεύει κάπου κάπου ό Φίλος σου ό Βενιζέλος νά τόν βάλει και αυτόν στήν λίστα ξανά.

  11. DiFragos 17:09 29/12/2012

    Κύριε Φελεκη συμφωνω με τη ψύχραιμη προσέγγιση σας στο θέμα αν και πιστεύω ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου υπήρξε μοιραίος υπουργός για τη χώρα, όπως το ίδιο πιστεύω και για τον Βενιζελο

  12. plapoutas 15:48 29/12/2012

    Nικο,καποτε εγραφες οτι ο Βενιζελος δεν δικαιουται να παρει αποστασεις απο την διακυβερνηση Παπανδρεου.Τωρα νομιζω οτι αυτο επιβαλλεται,οχι για την διασωση του Π.Α.Σ.Ο.Κ(αδυνατο να συμβει)αλλα για τον σε βαθος και με καθαροτητα ελεγχο της περιοδου 2009-11.

    • Felnicos 16:53 29/12/2012

      Για φαινόμενα, πρακτικές και πρόσωπα «σάπια» και καταδικαστέα επιβάλλεται.

  13. Nas 14:27 29/12/2012

    Γράφεις φίλε Νίκο, μεταξύ άλλων, «οι λογαριασμοί στην HSBC είναι μέχρι το 2007, ενώ ο Παπακωνσταντίνου έγινε υπουργός το 2009″… Δηλαδή, το 2002 π.χ. που ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ (με πρόεδρο το Λευτ. Αντωνακόπουλο) και υπογράφηκαν διάφορες συμβάσεις, πολυσυζητημένες, αμφιλεγόμενες κατά το ηπιότερο, κ.τ.λ.) δεν υπήρχε …ζωή και χρόνος. Από το 2009 ξεκινάει να …γράφει το κοντέρ;. Θα γράψω προσεχώς και μια-δυο σκέψεις ακόμα. Ευχαριστώ.

    • Felnicos 16:58 29/12/2012

      Εάν υπάρχουν στοιχεία, κατηγορίες ή οτιδήποτε άλλο αφορά τη θητεία Παπακωνσταντίνου στον ΟΤΕ σαφέστατα έχεις δίκαιο και πρέπει να ελεγχθεί. Περιμένω τις επόμενες σκέψεις σου.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.