ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στήριξη... δισεκατομμυρίων

Οι Ρώσοι επιμένουν: Η Gazprom θα επενδύσει στον ΠΑΟΚ

Στα σκαριά χορηγία που μπορεί να αλλάξει ακόμα και τις ισορροπίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο φαίνεται ότι έχει ο ΠΑΟΚ.
Οι Ρώσοι επιμένουν: Η Gazprom θα επενδύσει στον ΠΑΟΚ

Τα δημοσιεύματα από τη Ρωσία που μιλούν για ενδιαφέρον του ενεργειακού κολοσσού της Gazprom να επενδύσει χρήματα στην ασπρόμαυρη ΠΑΕ πληθαίνουν και οι προσδοκίες του κόσμου της ομάδας αυξάνονται, όχι άδικα, με γεωμετρική πρόοδο.

H Gazprom είναι εταιρία που έχει αποδείξει ότι δεν διστάζει να κάνει ποδοσφαιρικές επενδύσεις σε χώρες στις οποίες έχει στρατηγικά συμφέροντα. Στη Γερμανία, η ρωσική εταιρία βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για λογαριασμό της Σάλκε ενώ ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο και για την πιο δημοφιλή γερμανική ομάδα, την Μπάγερν Μονάχου.

Στη Ρωσία από τα εκατομμύριά της ωφελείται η Ζενίτ που έχει προσθέσει στο ρόστερ της σούπερ σταρ όπως ο Χουλκ και φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς τα επόμενα χρόνια στο χώρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Το ενδιαφέρον της Gazprom για χορηγία στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν είναι παράξενο αν λάβει κανείς υπόψη δύο πράγματα. Πρώτον ότι μεγαλομέτοχος της ΠΑΟΚ είναι πλέον ο Ιβάν Σαββίδης του οποίου οι προσβάσεις στο ρωσικό επιχειρηματικό κόσμο θεωρούνται άκρως ικανοποιητικές και δεύτερον το γεγονός ότι ο κολοσσός του φυσικού αερίου επεκτείνει τις δραστηριότητές του προς τα Βαλκάνια με την κατασκευή του τρίτου υποθαλάσσιου αγωγού διανομής αερίου.

Πρόκειται φυσικά για επένδυση δισεκατομμυρίων ευρώ την οποία η Gaprom φιλοδοξεί να στηρίξει με όλους τους πιθανούς τρόπους. Και ένας από αυτούς είναι σίγουρα η προβολή που εξασφαλίζει μία χορηγία σε μία ομάδα της περιοχής των Βαλκανίων με ισχυρό λαϊκό έρεισμα όπως ο ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.