ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από την Καλαμάτα

Το στίγμα του για το νέο κόμμα δίνει ο Λοβέρδος

Το στίγμα του κόμματος που ετοιμάζεται να ιδρύσει, δίνει ο Ανδρέας Λοβέρδος, που μιλά απόψε στην πρώτη ανοιχτή εκδήλωση της ΡΙΚΣΣΥ, στην Καλαμάτα.

Το στίγμα του για το νέο κόμμα δίνει ο Λοβέρδος

Τη δημιουργία ενός νέου, σοσιαλδημοκρατικού, ευρωπαϊκού κόμματος, με ριζοσπαστική βούληση ευαγγελίζεται ο Ανδρέας Λοβέρδος, που θα μιλήσει σήμερα στην πρώτη ανοιχτή εκδήλωση της ΡΙΚΣΣΥ, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του «Θέσεις για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση», στην Καλαμάτα.

Εκεί, ο πρώην υπουργός Υγείας αναμένεται να καταθέσει τις απόψεις του, για τον πολιτικό φορέα που σχεδιάζει να ιδρύσει, και του οποίου η παρουσίαση αναμένεται μέχρι τον Μάρτιο. Εχθές μάλιστα, με άρθρο του έδωσε το στίγμα της ιδεολογίας που θα το διαπνέει. «Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία με ριζοσπαστική βούληση, είναι ο πολιτικός σχηματισμός που λείπει από την Ελλάδα. Το διαπιστώνει και η απόλυτη πλειοψηφία του ελληνικού λαού», σημείωσε, εξηγώντας πως αυτό σημαίνει πρωτίστως :

-         Επιμονή στη Δημοκρατία, όχι την ευδαίμονα, αλλά τη Δημοκρατία της ανάγκης για την περίοδο της κρίσης

-         Κοινωνική αναδιανομή, δηλαδή δικαιοσύνη μέσω του κοινωνικού κράτους

-         Ρύθμιση της αγοράς, μέσω της αναβάθμισης της επιτροπής ανταγωνισμού και της επιτροπής κεφαλαιαγοράς.

-         Επιμονή στην υποστήριξη της εθνικής διάρκειας.

Θεωρώντας αυτές ως τις αναγκαίες πολιτικές, μιλά για την προοπτική που θα υπηρετήσει η ΡΙΚΣΣΥ και σημειώνει πως «δίχως φλυαρία αλλά με διάλογο, δίχως προσχήματα και υπεκφυγές μέσω προτάσεων – "στρίβειν δια του αρραβώνος", αλλά με τη δημιουργία κοινού χώρου και με ανοιχτά όλα μα όλα τα θέματα, πρέπει να προχωρήσουμε στη διαμόρφωση ενός νέου κόμματος».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.