ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δέσμευση Τσίπρα να επανέλθει

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Λαγκάρντ

«Με την ψηφοφορία δεν τελείωσε τίποτα. Αντιθέτως, τώρα όλα αρχίζουν». Με τη φράση αυτή, κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δίνει τον τόνο των όσων... θα ακολουθήσουν σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Λαγκάρντ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο ΣΥΡΙΖΑ «φλέρταρε» χθες το βράδυ ακόμη και με το σενάριο να καταγγείλει νόθευση του αποτελέσματος, όταν ανακοινώθηκε ότι παραπέμπεται μόνο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Μάλιστα, προς στιγμήν, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έψαξαν πόσα ήταν τα «μονά» ψηφοδέλτια με την πρόταση Ανεξάρτητων Ελλήνων και Χρυσής Αυγής, καθώς αν αθροίζονταν μαζί με τα 124 του ΣΥΡΙΖΑ (υπέρ παραπομπής Βενιζέλου) σε περισσότερα από 150, τότε θα εγείρετο μέγα πολιτικό θέμα. Βεβαίως, οι διαρροές αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ικανές προκειμένου να αποδείξουν πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος «γλίτωσε» την παραπομπή του με διαδικαστικά τερτίπια -για τα οποία ούτως ή άλλως ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε το προεδρείο της Βουλής και τα κόμματα της συμπολίτευσης.

Επιμονή στη λίστα

Παρά ταύτα, στην Κουμουνδούρου αποτελεί ειλημμένη απόφαση να παρακολουθούν στενά τις εργασίες της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν θα προκύψουν πρόσθετες αποχρώσες ενδείξεις εμπλοκής του Ευάγγελου Βενιζέλου στην αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ. Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση θα αξιώσει πλήρη έρευνα της λίστας, προκειμένου να φανεί όχι μόνο ποιοι είναι οι μεγαλοκαταθέτες, τί ποσά διαθέτουν και αν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους, αλλά και ποιες κινήσεις έχουν γίνει από και προς τους λογαριασμούς της ελβετικής HSBC, που αναγράφονται στη λίστα Λαγκάρντ. Αυτό διότι στον ΣΥΡΙΖΑ υποπτεύονται ότι πολλοί εκ των εμφανιζόμενων στην εν λόγω λίστα είναι απλώς «αχυράνθρωποι» ή «ενδιάμεσα πρόσωπα», που καλύπτουν τους πραγματικά ισχυρούς. Μάλιστα, την συγκεκριμένη υποψία δεν έκρυψε, στην ομιλία του, και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «πιθανή διασύνδεση των λογαριασμών και των αρχείων της λίστας Λαγκάρντ με σκελετούς που κρύβονται στις ντουλάπες», την ώρα που καλά ενημερωμένες πηγές της Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι «οι αποκαλύψεις δεν κρύβονται στα ονόματα, αλλά στα εμβάσματα». Άλλωστε, την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να επανέλθει και να ζητήσει πλήρη διερεύνηση είχε επίσης αποκαλύψει ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του, πριν την ψηφοφορία: «Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, εμείς θα επανέλθουμε για να αποδοθούν ευθύνες. Το βέβαιο είναι ότι στα μάτια της συντριπτικής πλειονότητας της κοινωνίας, αυτές οι ευθύνες έχουν αποδοθεί», επισήμανε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.