ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη Σαμαρά με Στουρνάρα

Αντίστροφη μέτρηση για την άφιξη της τρόικας

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για  τον προγραμματισμό του ΥΠΟΙΚ αλλά και των ψηφοφοριών στη Βουλή (φορολογικό, έγκριση πράξεων νομοθετικού περιεχομένου).

Αντίστροφη μέτρηση για την άφιξη της τρόικας

Η συνάντηση έγινε ενόψει και της νέας άφιξης της τρόικας στην Ελλάδα και της συνεδρίασης του Eurogroup στις 21 Ιανουαρίου.

«Δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις. Ενώ έχουμε πάει τόσο καλά, δεν θα θέλαμε να συμβεί κάποιο λάθος, τυχαίο ή διαδικαστικό», δήλωσε κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας, μετά από τη συνεργασία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, η οποία διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, πρέπει να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς η υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων, όπως είναι, μεταξύ άλλων, το φορολογικό και ο ορισμός του γενικού γραμματέα Εσόδων.

Σημειώνεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε το υπουργείο Οικονομικών αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης του προγραμματισμού του Υπ. Ανάπτυξης από τον Κ. Χατζηδάκη, παρουσία και του πρωθυπουργού.

Παρά τις πληροφορίες που ήθελαν να τίθεται και το ζήτημα της διαχείρισης της υπόθεσης Λαγκάρντ καθώς την επόμενη Πέμπτη προγραμματίζεται η κρίσιμη ψηφοφορία με αντικείμενο την παραπομπή σε προανακριτική επιτροπή των Γ. Παπακωνσταντίνου, Ευ. Βενιζέλου και των πρώην Πρωθυπουργών Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου, την παραπομπή των οποίων ζητούν Ανεξ. Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ, κάτι τέτοιο δεν αποτέλεσε τελικά αντικείμενο συζήτησης κατά τη σημερινή συνάντηση.

Επίσης στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.