ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες διαπραγματευτικές δυνατότητες βλέπει ο Τσίπρας

«Στη Γερμανία η κοινή γνώμη αλλάζει»

Για διαπραγματευτικές δυνατότητες που δεν έχουν αξιοποιηθεί μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κάρολο Παπούλια, ενημερώνοντας τον για το ταξίδι του στο Βερολίνο.

 

«Στη Γερμανία η κοινή γνώμη αλλάζει»

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «ενδιαφέρον» το ταξίδι του στη γερμανική πρωτεύουσα και μίλησε για μεταστροφή της γερμανικής κοινής γνώμης. Όπως διευκρίνισε, διέκρινε ευαισθητοποίηση των Γερμανών τόσο για τις δυσμενείς επιπτώσεις των Μνημονίων, όσο και για θέματα διαφάνειας και φορολογικής συνείδησης.

«Μπορούμε να την αξιοποιήσουμε και να διευρύνουμε την ατζέντα», είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στα επικίνδυνα -όπως τα χαρακτήρισε- κρούσματα βίας στην Ελλάδα. Έκανε λόγιο για στρατηγική έντασης, υπογραμμίζοντας ότι αυτά τα φαινόμενα δεν μπορούν να αποτελέσουν θέματα πολιτικής εκμετάλλευσης.

«Η προστασία της Δημοκρατίας είναι ευθύνη όλων μας», τόνισε από τη μεριά του ο Κάρολος Παπούλιας.

Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι εξέφρασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη δυσαρέσκεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την τακτική της κυβέρνησης να νομοθετεί με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, παρακάμπτοντας το Κοινοβούλιο.

«Όμηρος του Σαμαρά ο Βενιζέλος»

Σχολιάζοντας το σχεδιασμό για τρεις κάλπες, στη ψηφοφορία για τη σύσταση ή όχι προκαταρκτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ, υπογράμμισε ότι αν αυτό συμβεί, καταλύεται η ομαλή κοινοβουλευτική λειτουργία. «Θα έχουμε διαδικασία που θα αίρει τη μυστικότητα της ψήφου [...] Προδίδει πανικό, αυτονεχοποιείται ο κ. Βενιζέλος ζητώντας από τον κ. Σαμαρά τέτοια προστασία και ταυτόχρονα γίνεται όμηρός του», είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: Οι τρεις κάλπες και τα σενάρια | Matrix 24 16/01/2013

    […] Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είχε μιλήσει για αδιανόητη μεθόδευση, υποστηρίζοντας ότι «καταλύεται η ομαλή κοινοβουλευτική λειτουργία». […]

  2. Pingback: Οριστικά τρεις κάλπες για τη λίστα | Matrix 24 16/01/2013

    […] Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είχε μιλήσει για αδιανόητη μεθόδευση, υποστηρίζοντας ότι «καταλύεται η ομαλή κοινοβουλευτική λειτουργία». […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.