ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόστιμα-χάδι για την αδήλωτη εργασία

Ομολογία Βρούτση για τη διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών

Πρόστιμα συνολικού ύψους 11,9 εκατ. ευρώ επιβλήθηκαν πέρυσι για περιστατικά αδήλωτης εργασίας, την ίδια στιγμή που το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας εκτιμά ότι το 36% των εργαζομένων είναι ανασφάλιστο.

Ομολογία Βρούτση για τη διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο τα πρόστιμα ανήλθαν στο ποσό των 11.882.500 ευρώ. Πέρυσι έγιναν συνολικά 19.083 κοινοί έλεγχοι από την ΕΥΠΕΑ (Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης) και το ΣΕΠΕ, σε επιχειρήσεις οι οποίες συνολικά απασχολούν 60.796 εργαζόμενους.

Στο ίδιο έγγραφο, ο Γ. Βρούτσης έκανε λόγο για σοβαρές ελλείψεις στους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Όπως σημείωσε: «Το ΣΕΠΕ δυστυχώς δεν εξαιρέθηκε από τις καταργήσεις των κενών οργανικών θέσεων. Ως εκ τούτου όχι μόνο παρήλθε η οριζόμενη στο Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής, προθεσμία της 30ης Ιουνίου προκειμένου να στελεχωθεί η Επιθεώρηση Εργασίας πλήρως και με εξειδικευμένο προσωπικό αλλά καταργήθηκαν και οι θέσεις που ήταν προς πλήρωση. Παράλληλα στο ΣΕΠΕ υπήρξε μεγάλη αποχώρηση υπαλλήλων κυρίως λόγω συνταξιοδότησης, με συνέπεια να υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό σε όλες σχεδόν τις Περιφερειακές Υπηρεσίες».

Όσον αφορά στην ΕΥΠΕΑ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ανέφερε πως η υπηρεσία προβλέπεται από τη νομοθεσία να λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και όλες τις ημέρες του μήνα με εναλλαγή του προσωπικού, όμως απασχολεί συνολικά 23 ελεγκτές!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.