ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Και στραβός είναι ο γιαλός και στραβά αρμενίζουμε..

«Δεν κάνω απολύσεις. Ο δημόσιος τομέας έχει μειωθεί το τελευταίο ενάμιση χρόνο κατά 75.000 άτομα»: Τάδε έφη Γιάννης Στουρνάρας.

Όταν και ο τεχνοκράτης Γιάννης Στουρνάρας ως υπουργός Οικονομικών αρχίζει να μιλάει σαν πολιτικάντης… τότε το πράγμα στραβώνει και άλλο. Και στραβώνει γιατί κάποιοι μάλλον αισθάνονται ότι έκαναν το χρέος τους. Αλλά δυστυχώς για εκείνους το χρέος τους δεν ήταν μόνον να αυξήσουν φόρους και να μειώσουν μισθούς και συντάξεις.

Ας δούμε λίγο λοιπόν πόσο έχει «μαζευτεί» το δημόσιο και θα αναφέρουμε περιστατικά που βγήκαν στην επιφάνεια τις δύο τελευταίες ημέρες της προηγούμενης εβδομάδας μόνον… και δεν συνυπολογίζουμε ότι προέκυψε στις αρχές της εβδομάδας ή μέσα στον μήνα γιατί θα χαθεί το τόπι.

Σε δημόσιο νοσοκομείο νησιού μετά από δολιοφθορά -όπως αποδείχτηκε- ο αξονικός τομογράφος έπαψε να λειτουργεί και αιτία ήταν ότι ανθρώπινο χέρι ξεβίδωσε εκεί κάτι «παξιμάδια» το μηχάνημα και έκοψε και κάτι καλωδιάκια με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας.

Το ΔΣ του νοσοκομείου του συγκεκριμένου νησιού διαπιστώνοντας τα ζητήματα στην λειτουργία του τομογράφου αποφασίζει –μάλλον με ευκολία- την απενεργοποίηση και αποθήκευση του… Και για διάστημα 10 μηνών όσο ήταν στην άκρη το μηχάνημα «χρυσές δουλειές» έκανε ο ιδιώτης – ιδιοκτήτης έτερου τομογράφου που υπήρχε στο νησί!!! Και όλως τυχαίως βεβαίως το ίδιο άτομο που εργάζεται ακόμη και σήμερα στον ιδιώτη ως ο μοναδικός χειριστής του μηχανήματος ήταν και ο υπεύθυνος ελεγκτής για τη λειτουργία του αξονικού τομογράφου του δημόσιου νοσοκομείου!

Άλλη μια περιπτωσούλα: Σαράντα πέντε εφοριακοί στη Θεσσαλία φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση εικονικών δωρεών προς ναούς! Κατηγορούνται ότι έκαναν τα «στραβά» μάτια και δέχονταν ψεύτικες αποδείξεις από δήθεν δωρεές –πιθανότατα με το αζημίωτο- διευκολύνοντας έτσι κάποιος αετονύχηδες είτε να μειώνουν τον φόρο είτε να διεκδικούν επιστροφές φόρων! Τα τελευταία 5 χρόνια, οι εμπλεκόμενοι, εμφανίζονταν να έχουν περάσει στα κιτάπια της εφορίας εικονικές δωρεές- σε ναούς και εκκλησίες- οι οποίες άγγιζαν έως και το 1.000.000 ευρώ! Ωστόσο, οι... δωρητές δεν είχαν δώσει στην πραγματικότητα ούτε δεκάρα.

Και επιστρέφουμε λοιπόν στην δηλωσούλα Στουρνάρα: «Δεν κάνω απολύσεις στο Δημόσιο»!!

Είστε τόσο βέβαιος κ. Υπουργέ για την ποιότητα των κρατικών λειτουργών, αλλά και για τον τρόπο που αναμορφώσατε (;) μέχρι σήμερα τις δομές των υπηρεσιών;

Είστε σίγουρος ότι με τέτοιου τύπου στελεχιακό δυναμικό δεν θα χρειαστείτε απολύσεις;

Γιατί εάν πραγματικά το πιστεύετε τότε μάλλον και στραβός είναι ο γιαλός και στραβά αρμενίζουμε…

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.