ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τί δείχνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις

Μάχη στήθος με στήθος δίνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τρεις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο. Στις δύο πρώτες η Νέα Δημοκρατία διαθέτει οριακό προβάδισμα ενώ στην τρίτη τα δύο κόμματα εμφανίζονται σχεδόν ισόπαλα.

Μάχη στήθος με στήθος δίνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Πιο συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της MRB Hellas για λογαριασμό της Real News, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει στην «εκτίμηση ψήφου» το 27,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 27%, το ΠΑΣΟΚ 6,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,75%, η Χρυσή Αυγή 11,3%, η ΔΗΜΑΡ 6,8%, το ΚΚΕ 5,8%, οι Οικολόγοι - Πράσινοι 1,9% και το "άλλο κόμμα" 5,1%.

Στο ερώτημα «ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός;» ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται έναντι του Αλέξη Τσίπρα κατά 16 ποσοστιαίες μονάδες, συγκεντρώνοντας το 40,5% των απαντήσεων έναντι του 24,5% του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημαντική είναι και η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στην ικανότητα διακυβέρνησης, με την ΝΔ να προηγείται κατά 10,2 ποσοστιαίες μονάδες, συγκεντρώνοντας το 31,7% έναντι του 21,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ισχνό προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου (επί των έγκυρων) - κατά 0,7 ποσοστιαίες μονάδες - καταγράφει η Νέα Δημοκρατία και στην δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

Αναλυτικά,η ΝΔ συγκεντρώνει 24,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5%, το ΠΑΣΟΚ 7,75%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,3%, η Χρυσή Αυγή 10,7%, η ΔΗΜΑΡ 4,8%, το ΚΚΕ 6,3%, το «άλλο κόμμα» 6,8% ενώ οι αναποφάσιστοι φθάνουν το 8,7%.

Παράλληλα το 58% εκτιμά πως η τρόικα θα σκληρύνει τη στάση της έναντι της χώρας.

Οριακή ισοπαλία μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ δίνει η δημοσκόπηση της MARC για το Έθνος της Κυριακής. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 0,1 ποσοστιαίες μονάδες και βρίσκεται στο 27,9% ενώ η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 27,8%.

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 11,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, το ΠΑΣΟΚ με 6,8%, το ΚΚΕ με 5,95%, η ΔΗΜΑΡ με 5,5% και το "άλλο κόμμα" με 7,6%.

Και εδώ η «ψαλίδα» μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, διαμορφώνεται σχεδόν στις 17 ποσοστιαίες μονάδες (47,8% και 30,9% αντίστοιχα).

Ωστόσο ως πρώτο κόμμα σε ψήφους «βλέπει» τον ΣΥΡΙΖΑ το 46,6% έναντι του 39,7% που εκτιμά ότι η Νέα Δημοκρατία θα βγει νικητής σε μια εκλογική αναμέτρηση.

Το ευρώ διχάζει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ

Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ τάσσεται το 63,5% με τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζονται διχασμένοι. Υπέρ της δραχμής είναι το 48% εξ αυτών, ενώ το 41,6% υποστηρίζει το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.