ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρές αντιδράσεις για την Αθήνα... Καμπούλ

Ο Καρβούνης επιβεβαιώνει την ταξιδιωτική οδηγία

Αποκαλύπτεται σιγά - σιγά το ελληνικό χέρι που αναμίχθηκε στη συγγραφή της πρωτοφανούς ταξιδιωτικής οδηγίας που εξέδωσε προς τα στελέχη της η Κομισιόν, και για το οποίο πρώτο έκανε λόγο το matrix24.gr.

Ο Καρβούνης επιβεβαιώνει την ταξιδιωτική οδηγία

Παρά το γεγονός ότι ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Ελλάδα κ. Π. Καρβούνης έσπευσε ήδη από το απόγευμα του Σαββάτου να διαψεύσει το περιεχόμενο του email που είδε το φως της δημοσιότητας, όσα δηλώνει σε νέες παρεμβάσεις του εγείρουν σειρά ερωτημάτων τόσο για τον τρόπο λειτουργίας της Αντιπροσωπείας της Επιτροπής στην Ελλάδα όσο και για την εικόνα που οι Βρυξέλλες αφήνουν να δημιουργείται για τη χώρα μας. Μια εικόνα, δηλαδή, μίας χώρας στα πρόθυρα της κοινωνικής έκρηξης, με νεκρούς στους δρόμους.

Ο κ. Καρβούνης, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες που συνέλεξε το Matrix24.gr φέρεται να έχει κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση του προκλητικού email με τις εκτιμήσεις για κοινωνική έκρηξη στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες, παραδέχθηκε ουσιαστικά την ύπαρξη των... οδηγιών που αρχικώς διέψευδε. Συγκεκριμένα, μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος προς ΜΜΕ παραδέχεται ότι η Υπηρεσία Ασφαλείας της Επιτροπής συνεργάζεται με την Ελληνική Αστυνομία, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για επισκέψεις Επιτρόπων κι άλλων υψηλόβαθμων στελεχών, παρουσιάζει τις οδηγίες ως αυτονόητα μέτρα ασφαλείας για την προφύλαξη του προσωπικού της Επιτροπής, το οποίο εργάζεται για την Ελλάδα, κατόπιν αιτήματος της χώρας (!) και, απαντώντας στις επικρίσεις για το ισχυρό πλήγμα στην εικόνα της χώρας από τέτοιου είδους «οδηγίες» σημειώνει ότι «η Επιτροπή με κάθε τρόπο συνδράμει στην αποκατάσταση της εικόνας της Ελλάδας κι η ευρεία δημοσιοποίηση των προφανών εσωτερικών κανόνων ασφαλείας του προσωπικού της είναι αυτή που μπορεί να θίξει την εικόνα της χώρας».

Πάντως, οι εξηγήσεις του κ. Καρβούνη δεν πείθουν ούτε την κοινή γνώμη, ούτε βέβαια και τους έλληνες στην Επιτροπή και το Ευρωκοινοβούλιο.

Η επίτροπος κ. Μαρία Δαμανάκη προέβη χθες σε οργισμένο διάβημα προς τον κ. Εμανουέλ Μπαρόζο ενώ ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσε και η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά.

Η κ. Δαμανάκη εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την ηλεκτρονική αυτή ταξιδιωτική οδηγία των υπηρεσιών της Κομισιόν, και ζητά να ενημερωθεί αναλυτικά για τους λόγους και τις διαδικασίες έκδοσής της. Στην επιστολή της προς τον κ. Μπαρόζο, η κ. Δαμανάκη επισημαίνει ότι η Ελλάδα είναι χώρα ειρηνική και ασφαλής για κάθε Ευρωπαίο και διεθνή αξιωματούχο, με ζωντανές και διαχρονικές παραδόσεις φιλοξενίας προς κάθε πολίτη.

Από την πλευρά της, η Μαριλένα Κοππά καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να απαντήσει:

α)αν επιβεβαιώνει την ύπαρξη της οδηγίας αυτής;

β)αν αποδέχεται όσα αναφέρονται περί ανεξέλεγκτης κοινωνικής έκρηξης και έλλειψης ασφάλειας, σαν να πρόκειται για μια χώρα που βρίσκεται σε περίοδο πολέμου;

γ) πως είναι δυνατόν να δημιουργεί κλίμα φόβου στους υπαλλήλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ταξιδεύουν στην Ελλάδα;

δ) πως είναι δυνατόν η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εκδίδει μια τέτοια οδηγία -για μια χώρα που βρίσκεται σε κρίση και ο λαός της παρότι υποφέρει κάνει μια υπεράνθρωπη προσπάθεια εξόδου από την κρίση αυτή- ενώ ο ρόλος της θα έπρεπε να είναι ακριβώς ο αντίθετος να δημιουργεί δηλαδή κλίμα σταθερότητας και ως προς την οικονομική πλευρά του ζητήματος αλλά και ως προς την εσωτερική ασφάλεια».

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.