ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - ΟΛΜΕ στις 18.30

«Αγανάκτηση» για το πολυνομοσχέδιο στο Σύνταγμα

Μαζικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται στο Σύνταγμα μετά το κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, για αντίδραση στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης το οποίο θα ψηφιστεί το βράδυ από την Ολομέλεια της Βουλής. Κλειστό το μετρό στο Σύνταγμα από τις 16.30. Το συλλαλητήριο ξεκίνησε στις 18:30.

«Αγανάκτηση» για το πολυνομοσχέδιο στο Σύνταγμα

Εκπαιδευτικοί, υπάλληλοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, στο χώρο της υγείας, στα υπουργεία Πολιτισμού, Οικονομικών και σε άλλα υπουργεία και δημόσιους οργανισμούς, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ για συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου από την κυβέρνηση και την ψήφισή του με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

«Καταστρέφετε τις ζωές. Θα τις πάρουμε πίσω! Να διώξουμε μνημόνια και τρόικα» και «σταθερή-μόνιμη δουλειά-όχι στις απολύσεις», ήταν κάποια από τα συνθήματα στα πανό των διαδηλωτών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, το πολυνομοσχέδιο «στην ουσία κατεδαφίζει το κοινωνικό κράτος και οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα να χάσουν τη δουλειά τους και να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των ανέργων».

Επιπρόσθετα η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «υλοποιεί τις δεσμεύσεις της προς την τρόικα για 15.000 απολύσεις και την υπαγωγή 25.000 δημοσίων υπαλλήλων, σε καθεστώς διαθεσιμότητας, συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοσίων υπηρεσιών, καθώς και τη διατήρηση των χαρατσιών και τη συνέχιση της φοροληστείας των χαμηλών εισοδημάτων».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.