ΚΟΣΜΟΣ

Σύμφωνα με την ΜΚΟ Save the Children

Τα περισσότερα θύματα κακοποίησης στο πόλεμο είναι παιδιά

Έκκληση για επείγουσα δράση στην G8 απηύθυνε η διεθνής οργάνωση αρωγής Save the Children, καθώς δημοσιοποίησε μια έκθεση («Εγκλήματα κατά των παιδιών») στην οποία αναφέρεται ότι τα περισσότερα θύματα απαγωγών και σεξουαλικής κακοποίησης στις περισσότερες πολεμικές ζώνες είναι παιδιά.

Τα περισσότερα θύματα κακοποίησης στο πόλεμο είναι παιδιά

Στην έκθεση με τίτλο «Εγκλήματα εναντίον των παιδιών» αναφέρονται πληροφορίες και μαρτυρίες οι οποίες συγκεντρώθηκαν σε πολλές χώρες όπως η Κολομβία, η Λιβερία και η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Στην έκθεση υπογραμμίζεται ιδιαίτερα μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη μεταπολεμική Λιβερία και η οποία δείχνει πως το 82% των θυμάτων σεξουαλικής βίας το 2011-2012 ήταν ηλικίας κάτω των 17 ετών. Μια άλλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Σιέρα Λεόνε μετά τον πόλεμο έδειξε πως πάνω από το 70% των σεξουαλικών βιαιοτήτων είχαν διαπραχθεί εναντίον κοριτσιών κάτω των 18 ετών.

Syria-childrenΗ μη κυβερνητική οργάνωση προειδοποιεί για το γεγονός ότι τα προγράμματα αρωγής προς τα παιδιά θύματα σεξουαλικών καταχρήσεων στις ζώνες πολέμου και τις περιφέρειες που βρίσκονται σε μεταπολεμική περίοδο είναι σε μεγάλο βαθμό ανεπαρκή. «Προκαλεί σοκ το γεγονός ότι στις ζώνες συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο παιδιά απάγονται και βιάζονται σε τόσο δραματικές αναλογίες», δήλωσε ο πρόεδρος της οργάνωσης Charity Save the Children, Τζάστιν Φορσάιθ. «Ακόμη κι αν αναρρώσουν από τις σωματικές συνέπειες των εμπειριών τους, πολλά θύματα έχουν ψυχολογικές επιπτώσεις που διαρκούν ολόκληρη τη ζωή τους και συχνά απορρίπτονται από την κοινωνία. Παρόλα αυτά, λείπουν πολλά κεφάλαια για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά απ' αυτά τα φρικτά εγκλήματα και να απαντήσουμε στις ανάγκες τους», δήλωσε ακόμη ο πρόεδρος της ένωσης.

SΝα πούμε ότι το θέμα πρόκειται να περιληφθεί στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Ομάδας των Οκτώ (G8) που θα αρχίσει απόψε στο Λονδίνο.

  • Ετικέτες: 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.