ΚΟΣΜΟΣ

Ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Οριστικοποιήθηκε το μνημόνιο στην Κύπρο

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία για το μνημόνιο έπειτα και από την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της κυπριακής κυβέρνησης και της τρόικας. Η Κύπρος πήρε όπως μεταδίδει το Reuters παράταση μέχρι το 2018 προκειμένου να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους.

Οριστικοποιήθηκε το μνημόνιο στην Κύπρο

Την ανακοίνωση για την ολοκλήρωση της συμφωνίας την έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος τόνισε ότι  κλείνει μια μακρά περίοδος αβεβαιότητας, η οποία κράτησε έναν χρόνο.

Ο υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, πότε προβλέπει να βγει η Κύπρος από την ύφεση, δήλωσε ότι δεν μπορεί να γίνει ακριβής πρόβλεψη κι επισήμανε ότι ο φετινός χρόνος θα είναι πολύ δύσκολος, όπως κι οι αρχές του επόμενου.

Τέλος, ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, απαντώντας επίσης σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το φυσικό αέριο, δήλωσε ότι η κυβέρνηση πέτυχε τα έσοδα και οι σχεδιασμοί να είναι στην αρμοδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον Κύπριο υπουργό Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή, όπως μεταδίδει το Reuters, η Λευκωσία θα λάβει την πρώτη δόση της οικονομικής βοήθειας τον Μάιο. Το σύνολο του ποσού ανέρχεται στα 10 δισ. ευρώ.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.