ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ισορροπία τρόμου στην Κουμουνδούρου

Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει να είναι… ΣΥΡΙΖΑ

Ουδόλως ικανοποιημένος από την πορεία ενοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει να είναι… ΣΥΡΙΖΑ

Μάλιστα, ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το σαββατοκύριακο, ο επικεφαλής του κόμματος αναμένεται να δείξει τη δυσφορία του και με την ομιλία του.

Άλλωστε, ήδη από χθες, οπότε και κυκλοφόρησε το Κείμενο Πολιτικής Διακήρυξης για την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο συντάκτης του (δηλαδή ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας), η ηγεσία του κόμματος έδειξε ότι αυτό που γίνεται τώρα, πρέπει να σταματήσει.

Στο κείμενο αυτό, που τυγχάνει της απόλυτης έγκρισης του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνεται ότι… ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ΣΥΡΙΖΑ και έχει κρατήσει όλες τις δυσλειτουργίες των συνιστωσών και των εσωκομματικών ισορροπιών τρόμου. «Ας το πούμε καθαρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μοιάζει πολύ με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τις συνιστώσες του. Σε συνήθειες, τρόπους λειτουργίας και πρόσωπα. Υιοθετούμε στη πράξη με πολύ ευκολία τα αρνητικά χαρακτηριστικά τους και αποδιώχνουμε τα θετικά».

Η ισορροπία του τρόμου στην Κουμουνδούρου δεν αφορά μόνο τις συνιστώσες και τη λειτουργία τους, αλλά και το δίλημμα ευρώ ή δραχμή. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σχέδιο πολιτικής απόφασης, επαναλαμβάνεται η φράση του Αλέξη Τσίπρα «όχι στο ευρώ πάση θυσία» και παρακάτω σημειώνεται ότι η Κουμουνδούρου τάσσεται «εναντίον της εθνικής αναδίπλωσης».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι με τις συγκεκριμένες διατυπώσεις δεν καλύπτονται τα στελέχη της «Αριστερής Πλατφόρμας» του Παναγιώτη Λαφαζάνη και έτσι, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατατεθούν εκ μέρους της  μειοψηφίας ένα «μπουκέτο» τροπολογιών, ώστε να ψηφιστούν μαζί με το αρχικό κείμενο-κορμό, που στηρίζεται από την πλειοψηφία.

Σε κάθε περίπτωση, ενόψει του Συνεδρίου του Ιουλίου, αλλά και με φόντο την εντεινόμενη ευρωκρίση, οι πραγματικές εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μόλις τώρα ξεκίνησαν…

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.