ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση 20% και αύξηση του ΦΑΠ προτείνει ο Στουρνάρας

Σήμερα... κληρώνει για το χαράτσι στα ακίνητα

Στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών θα κριθεί η τύχη του έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων καθώς η ΔΗΜΑΡ εξακολουθεί να κρατά αποστάσεις, παρά τη βελτιωμένη πρόταση του Γ. Στουρνάρα.

Σήμερα... κληρώνει για το χαράτσι στα ακίνητα

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση του υπουργού Οικονομικών  προβλέπει τη μείωση του ΕΕΤΗΔΕ κατά  20% για όλους. Το ΠΑΣΟΚ αν και συμφωνεί με τη διατήρηση του ενιαίου τέλους ακινήτων για ένα ακόμη χρόνο «κρύβεται» πίσω από τη ΔΗΜΑΡ προς το παρόν.

Το σχέδιο που έχει εκπονήσει το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει τη μείωση του ειδικού τέλους ακινήτων  20% για όλα τα ακίνητα και παράλληλη αύξηση του ΦΑΠ Μια μείωση της τάξης του 20% σημαίνει ένα κενό 500 εκατ. ευρώ που μπορεί να καλυφθεί από την υπερ- απόδοση όλων των φόρων στα ακίνητα με μία μικρή αύξηση του ΦΑΠ.

Παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι εφόσον «τα βρουν» οι πολιτικοί αρχηγοί θα ξεκινήσει μία σύνθετη διαπραγμάτευση με την τρόικα και πιθανόν όλα τα σενάρια να αλλάξουν. Δηλαδή να παραμείνει το ΕΕΤΗΔΕ ως έχει και να κερδίσει η κυβέρνηση μία μεγάλη αύξηση των δόσεων στις ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων και των επιχειρήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τις εφορίες και κάτι ακόμα ίσως στην διαπραγμάτευση για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Όλα τα σενάρια θα αξιολογηθούν από τους επικεφαλής της τρόικας ωστόσο προηγουμένως τα τεχνικά κλιμάκια θα διαπιστώσουν εάν τα νούμερα  «βγαίνουν».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.