ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε αναζήτηση της «χρυσής τομής»

Νέα συνάντηση τρόικας - Στουρνάρα αύριο

Για τις 4 αύριο το μεσημέρι ανανέωσαν το ραντεβού τους με το οικονομικό επιτελείο στο υπουργείο Οικονομικών οι εκπρόσωποι των δανειστών. Όπως έγινε γνωστό στο επίκεντρο των σημερινών συνομιλιών τους βρέθηκε η συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank.

Νέα συνάντηση τρόικας - Στουρνάρα αύριο

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, και η διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), Αναστασία Σακελλαρίου. Όπως έγινε γνωστό κυβέρνηση και τρόικα αποφάσισαν την χωριστή ανακεφαλαιοποίηση των δύο τραπεζών ενώ αναμένεται η επίσημη δήλωση από την πλευρά του ΤΧΣ

Τί προηγήθηκε

Το σημερινό ραντεβού στο υπουργείο Οικονομικών ξεκίνησε λίγο μετά τις  6 σήμερα το απόγευμα ενώ νωρίτερα είχε προηγηθεί δίωρη συνάντηση της τρόικας με την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και η «καυτή πατάτα» τώρα βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού ο οποίος συνομίλησε με τον Φώτη Κουβέλη και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Για σημαντική πρόοδο σε όλα τα επίπεδα των διαπραγματεύσεων, έκανε λόγο νωρίτερα ο Γιάννης Στουρνάρας, βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε πως υπάρχουν ακόμα πολλά ανοικτά ζητήματα.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μαζί με τον πρωθυπουργό παρέμεινε στου Μαξίμου και αφότου έφυγαν οι επικεφαλής της Τρόικα, λίγο μετά το μεσημέρι.

«Αγκάθι» στην πρωινή συνομιλία των δύο πλευρών παραμένει η κινητικότητα στο Δημόσιο, με τους εκπροσώπους της τρόικας να ζητούν συγκεκριμένο αριθμό απολύσεων.

Μετά το τέλος της συνάντησης με την Τρόικα, συνομιλητές του Φώτη Κουβέλη αρκέστηκαν να δηλώσουν πως ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι γίνεται προσπάθεια να βρεθεί η «χρυσή τομή» για όλα τα ανοικτά μέτωπα κυβέρνησης-τρόικας.

Οι εκπρόσωποι της Τρόικας συναντήθηκαν του Μαξίμου, στις 11 το πρωί της Κυριακής με σκοπό να υπάρξει συμφωνία ούτως ώστε να εκταμιευθεί η επόμενη δόση των 2,8 + 6 δισ. ευρώ.

Χθες το βράδυ ο Γ. Στουρνάρας συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου αφού προηγήθηκε ευρεία σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου στην έδρα του υπουργείου, από την οποία έλειπε... η τρόικα.

Στο «Παρασκευιάτικο»ραντεβού Στουρνάρα-τρόικας όχι μόνο δεν έκλεισε κανένα από τα ζητήματα της διαπραγμάτευσης αλλά η μεριά της τρόικας φαίνεται ότι απορρίπτει και το νέο σχέδιο Μανιτάκη για τους δημόσιους υπάλληλους.

Ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος φαίνεται ότι δήλωσε την Παρασκευή ότι εκπροσωπεί την κυβέρνηση και για το θέμα του Δημοσίου «προκάλεσε» τον περίγυρο του κ. Μανιτάκη, γι' αυτό και το μεσημέρι του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του Φώτη Κουβέλη με τον πρωθυπουργό για την υπόθεση αυτή. Παράλληλα ακολούθησε και συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.