ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αρκεί να πέσουν οι φόροι στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Τον ουρανό με τ' άστρα υπόσχεται η Ryanair

Υποσχέσεις ότι θα... προσγειώσει 10 εκατομμύρια τουρίστες στην Ελλάδα, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, άφησε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και διευθυντής επιχειρησιακής λειτουργίας της Ryanair Μάικλ Κόλεϊ, υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει «φτηνότερα» τα ελληνικά αεροδρόμια.

Τον ουρανό με τ' άστρα υπόσχεται η Ryanair

O αερομεταφορέας χαμηλού κόστους ζητεί  να πέσει στα 5 ευρώ ο φόρος ανά επιβάτη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», που σήμερα ανέρχεται σε 12 ευρώ, και να καταργηθεί στα περιφερειακά αεροδρόμια για τα νέα δρομολόγια της εταιρείας. Παράλληλα,προτείνει να παραμείνει ως έχει ο φόρος ανά επιβάτη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», για τα υφιστάμενα δρομολόγια.

Το στέλεχος της Ryanair υποστήριξε ότι οι φόροι στο αεροδρόμιο της Αθήνας αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην πρωτεύουσα.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι αν εισακουστούν οι προτάσεις της θα φέρει την επόμενη τριετία τέσσερα εκατομμύρια τουρίστες στην Αθήνα, δύο εκατομμύρια στη Θεσσαλονίκη και τέσσερα εκατομμύρια στην υπόλοιπη Ελλάδα. Όπως είπε, αυτές οι αφίξεις μεταφράζονται σε τουριστικό συνάλλαγμα ύψους 4,5 δισ. ευρώ και 10.000 νέες θέσεις εργασίας.

Τι απαντά το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Άμεση ήταν η απάντηση της διοίκησης του αεροδρομίου της πρωτεύουσας, η οποία σχολίασε πως «ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών έχει επιλέξει να στηρίζει έμπρακτα τις αεροπορικές εταιρείες που επενδύουν σε διαρκή, μακροχρόνια παρουσία, προσβλέποντας σε ανάπτυξη».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι το επιχειρηματικό μοντέλο του αεροδρομίου δεν συμβαδίζει με τις πρακτικές της Ryanair, η οποία ακολουθεί ως πολιτική την ανάπτυξη μέσω περιφερειακών αεροδρομίων και δεν επενδύει μακροχρόνια.

Όπως υποστηρίζει η διοίκηση του αεροδρομίου, αυτή η πρακτική οδηγεί στις μικρές αγορές, όπως την ελληνική, σε «κανιβαλισμό» της υπάρχουσας κίνησης.

«Το αεροδρόμιο της Αθήνας λειτουργεί βάσει ενός συγκεκριμένου επιχειρηματικού μοντέλου, όπως όλα τα διεθνή μητροπολιτικά αεροδρόμια, που στηρίζεται στην ανάπτυξη και διατήρηση μακροχρόνιων σχέσεων με τους αερομεταφορείς», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.