ΕΛΛΑΔΑ

Κρατείται ο Ολλανδός ανιματέρ ξενοδοχείου

Στο χειρουργείο ο 11χρονος που μαχαίρωσαν στο Ηράκλειο

Σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» της Αθήνας, υποβάλλεται , ο 11χρονος Ρώσος, που δέχθηκε χθες τη νύχτα σε ξενοδοχείο της Κρήτης πολλαπλά χτυπήματα με μαχαίρι.

 

Στο χειρουργείο ο 11χρονος που μαχαίρωσαν στο Ηράκλειο

Η κατάσταση του 11χρονου είναι σοβαρή αλλά ελεγχόμενη σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο 11χρονος που βρίσκονταν μαζί με την οικογένειά του στην Κρήτη για διακοπές, δέχθηκε περισσότερες από 20 μαχαιριές από έναν  20χρονο Ολλανδό ανιματέρ.

Το παιδί φέρει σοβαρά τραύματα στον θώρακα, την πλάτη και τα πόδια.

Το αγόρι μετά τον τραυματισμό του μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο της Κρήτης, αλλά λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, κρίθηκε αναγκαίο να νοσηλευτεί στην Αθήνα, όπου έφτασε με στρατιωτικό αεροσκάφος C - 130.

Το περιστατικό σημειώθηκε τη νύχτα στη Χερσόνησο της Κρήτης, στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου, όπου το αγόρι με τους γονείς του έκαναν διακοπές και ο φερόμενος ως δράστης εργαζόταν.

Κατά τις πληροφορίες της αστυνομίας, ο ανήλικος ανακάλυψε ότι ο 20χρονος τού είχε κλέψει τον φορητό υπολογιστή του και το κινητό του τηλέφωνο, τα οποία μάλιστα αναζήτησε και βρήκε. Ο 20χρονος, προκειμένου να μην αποκαλύψει κάτι ο 11χρονος, τον μαχαίρωσε πολλαπλά σε όλο του το σώμα και τον εγκατέλειψε στο πάρκινγκ.

Όταν η απουσία του ανησύχησε τους γονείς του παιδιού ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία εντόπισε τον 11χρονο αιμόφυρτος στις 02:30 σε σημείο με μπάζα στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου.

Όπως αναφέρουν πηγές, όταν το παιδί βρέθηκε από την αστυνομία είχε τις αισθήσεις του και φέρεται να υπέδειξε ως δράστη τον 20χρονο Ολλανδό ανιματέρ του πολυτελούς ξενοδοχείου, όπου διέμεναν.

Όπως γράφει το flashnews.gr, ο 20χρονος Ολλανδός ανιματέρ του ξενοδοχείου προσήχθη στην αστυνομία και  μετά από πολύωρη ανάκριση, φέρεται να ομολόγησε πως εκείνος μαχαίρωσε το μικρό και μάλιστα υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο που είχε κρύψει το μαχαίρι, το οποίο νωρίτερα είχε πλύνει.  Υποστήριξε ότι το θύμα έκλεψε την τσάντα με τα σύνεργά του και γι' αυτό εξοργίστηκε.

Το αγόρι επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, και διπλωμάτης της ρωσικής πρεσβείας, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του.

«Λυπούμαι ειλικρινά για το περιστατικό. Η Ελλάδα είναι χώρα ασφαλής. Η Ελλάδα είναι χώρα φιλόξενη και είναι σε θέση -σε κάθε περίπτωση- το Εθνικό Σύστημα Υγείας να ανταποκριθεί είτε αφορά Έλληνα πολίτη, είτε επισκέπτη» δήλωσε, μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Ο υπουργός ευχαρίστησε για τη συνεργασία των υπηρεσιών του κράτους, προκειμένου να μεταφερθεί εγκαίρως ο ανήλικος από την Κρήτη, έκανε γνωστό ότι το αγόρι θα υποβληθεί σε επέμβαση και διαβεβαίωσε ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου προσφέρουν από την πρώτη στιγμή την αναγκαία φροντίδα, ώστε να προστατευθεί η υγεία του.

Η μητέρα του 11χρονου

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: Σοκ: Μαχαίρωσαν 11χρονο στο Ηράκλειο - Inside News! - Inside News! 15/05/2013

    […] Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >> […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.