ΚΟΣΜΟΣ

Προηγούνται σε δημοσκόπηση

Πήραν κεφάλι οι σοσιαλιστές στην Πορτογαλία

Δύο χρόνια μετά την άνοδο της Δεξιάς στην εξουσία, οι Πορτογάλοι δίνουν δημοσκοπικό προβάδισμα στην Αριστερά, καθώς η πολιτική λιτότητας έχει βυθίσει τη χώρα στην ύφεση και στην ανεργία.

Πήραν κεφάλι οι σοσιαλιστές στην Πορτογαλία

Τα κόμματα της Αριστεράς προτιμά το 60% όσων μετείχαν σε δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Pitagorica, που δημοσιεύεται από την εφημερίδα "i". Τα κόμματα της Δεξιάς προτιμά μόνο το 34,9% του δείγματος.

Αν γίνονταν τώρα εκλογές, το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) θα κέρδιζε το 32,7% των ψήφων, ενώ το κυβερνών κεντροδεξιό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD) το 25,4%. Το μπλοκ της Αριστεράς και το Κομμουνιστικό Κόμμα θα κέρδιζαν το 22% των ψήφων.

Στις εκλογές που ακολούθησαν την προσφυγή στην τρόικα από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση, πρώτο κόμμα είχε αναδειχτεί το PSD με 38,7%, έναντι 28,1% των Σοσιαλιστών.

Οι Πορτογάλοι δείχνουν με επαναλαμβανόμενες απεργίες και διαδηλώσεις τη δυσαρέσκεια τους για την οικονομική κρίση,καθλως δύο χρόνια μετά οι εκτιμήσεις μιλούν για ύφεση 2,3% φέτος και ανεργία που θα φτάσει το ποσοστό ρεκόρ του 18,2%.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.