ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ουρές στις ΔΟΥ

«Κόκκινες» χιλιάδες φορολογικές δηλώσεις

Μαζικά καλούνται να ελεγχθούν για τις δηλώσεις τους, από τις εφορίες, χιλιάδες φορολογούμενοι, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται, εν μέσω καύσωνα, ουρές ταλαιπωρίας στις Εφορίες.

«Κόκκινες» χιλιάδες φορολογικές δηλώσεις

Παρά τις επιδίωξη του υπουργείου Οικονομικών για ταχεία διεκπεραίωση των υποθέσεων μέσω της  ηλεκτρονικής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος,  οι χρονοβόρες διαδικασίες των χειρόγραφων δηλώσεων επανήλθε, προκαλώντας έναν επιπλέον πονοκέφαλο στο οικονομικό επιτελείο αλλά και σε χιλιάδες πολίτες...

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα αναφέρει ότι μαζικά στις Εφορίες για έλεγχο παραστατικών στέλνει χιλιάδες φορολογούμενους το TAXIS, καθώς «ανάβει κόκκινο» για τις φορολογικές τους δηλώσεις και μπλοκάρει την έκδοση του εκκαθαριστικού σημειώματος.

Σύμφωνα με τους λογιστές και τους φοροτεχνικούς πρόκειται για μαζικό φαινόμενο, αφού, όπως λένε, υπάρχουν περιπτώσεις όπου για οχτώ στους δέκα πελάτες τους στην οθόνη του υπολογιστή εμφανίζεται ειδικό μήνυμα με το οποίο καλούνται να προσέλθουν για έλεγχο στην αρμόδια ΔΟΥ, προσκομίζοντας όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, παραστατικά, βεβαιώσεις, αποδείξεις και αντίγραφα δηλώσεων προκειμένου να ελεγχθούν αν όσα έχουν αναγράψει στη δήλωση είναι αληθή.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.