ΚΟΣΜΟΣ

Οργισμένη αντίδραση της επικεφαλής της οργάνωσης

Γιατί η Αμίνα εγκαταλείπει τη Femen;

Η Τυνήσια ακτιβίστρια, για χάρη της οποίας η φεμινιστική οργάνωση Femen, στην οποία ανήκε, πραγματοποίησε παγκόσμια εκστρατεία υποστήριξης για την απελευθέρωσή της, ανακοίνωσε πως αποχωρεί από αυτή.

Γιατί η Αμίνα εγκαταλείπει τη Femen;

Η 18χρονη Αμίνα Σμπούι αποχώρησε από την Femen καταγγέλλοντας ισλαμοφοβία και αδιαφανές σύστημα χρηματοδότησης. «Δεν θέλω να συνδέεται το όνομά μου με μια ισλαμοφοβική οργάνωση. Δεν εκτίμησα τη δράση όπου τα κορίτσια φώναζαν “Αμίνα Άκμπαρ, Femen Άκμπαρ” (μια παρωδία προσευχής) μπροστά από την πρεσβεία της Τυνησίας στη Γαλλία, ή όταν έκαψαν τη σημαία του Ταουχίντ (ένα θεμελιώδες δόγμα του ισλάμ) μπροστά από το τέμενος του Παρισιού» δήλωσε στον ενημερωτικό ιστότοπο Huffington Post στο Μάγρεμπ, τονίζοντας πως «πρέπει να σεβόμαστε τη θρησκεία του καθενός». Για τις πηγές χρηματοδότησης της Femen δήλωσε άγνοια, παρ όλο που όπως σημείωσε ρώτησε επανειλημμένα γι αυτές την επικεφαλής Ίνα Σεβτσένκο.

Η Σεβτσένκο αντέδρασε στο λογαριασμό της στο Twitter καταγγέλλοντας μια προδοσία προς τις χιλιάδες γυναίκες που διαδήλωσαν υπέρ της αποφυλάκισης της Αμίνα Σμπούι, η οποία κατηγορείται για βεβήλωση νεκροταφείου (είχε γράψει τη λέξη Femen στον τοίχο κοιμητηρίου).

Η Femen είχε οργανώσει μια παγκόσμια εκστρατεία υποστήριξης της Αμίνα και είχε πολλαπλασιάσει τις γυμνόστηθες δράσεις την άνοιξη και στη διάρκεια του καλοκαιριού. Τρεις ευρωπαίες ακτιβίστριες είχαν περάσει ένα μήνα στη φυλακή στην Τύνιδα επειδή είχαν διαδηλώσει υπέρ της Αμίνα γυμνόστηθες, κάτι που έγινε για πρώτη φορά στον αραβικό κόσμο.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: Γιατί η Αμίνα εγκαταλείπει τη Femen; - Inside News! - Inside News! 21/08/2013

    […] Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >> Πηγή: Matrix24.GR | Αποκλειστικές ειδήσεις, παραπολιτικά. […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.