ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

Εμφύλιος στην κυβέρνηση για τους πλειστηριασμούς

«Καλύτερα να καταρρεύσει η αγορά ακινήτων, παρά εμφύλιος» λέει η Βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, σχολιάζοντας τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από τις αρχές του 2014.

Εμφύλιος στην κυβέρνηση για τους πλειστηριασμούς

Το θέμα προκαλεί αναταράξεις ακόμη και σε κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι βρίσκονται στα χαρακώματα, παρά τις διαβεβαιώσεις υπουργών ότι όσοι πραγματικά αδυνατούν να πληρώσουν, θα προστατευθούν.

Σήμερα, η Σοφία Βούλτεψη επανήλθε -μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού Βήμα FM, λέγοντας χαρακτηριστικά: «καλύτερα να καταρρεύσει η αγορά ακινήτων, παρά να γίνει πρώτα εμφύλιος».

Η ίδια χαρακτήρισε ιδεοληψία του ΔΝΤ την άποψη ότι αν δεν αρθεί η αναστολή των πλειστηριασμών θα καταρρεύσει η αγορά ακινήτων.

Η άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών αποτελεί κόκκινο πανί για τους βουλευτές της συγκυβέρνησης, ενώ τους τόνους ανεβάζει η αξιωματική αντιπολίτευση. Πολιτικό ατύχημα βλέπει άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας του ξεπαγώματος.

Σε αυτό το κλίμα, το οικονομικό επιτελείο αναζητεί τη χρυσή τομή, καθώς φαίνεται πως ήδη έχει δεσμευτεί στην Τρόικα ότι θα ξεπαγώσουν από την 1η Ιανουαρίου 2014 οι πλειστηριασμοί.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται τα δύο αρμόδια υπουργεία, Οικονομικών και Ανάπτυξης να έχουν οριοθετήσει τα κριτήρια βάσει των οποίων θα προστατεύονται οι κοινωνικές ομάδες που πραγματικά δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.