ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σεβασμός στη Δικαιοσύνη

«Μια εγκληματική οργάνωση δεν μπορεί να διαταράξει την πολιτική σταθερότητα»

Για το ενδεχόμενο παραίτησης των βουλευτών τη Χρυσής Αυγής, στο ΠΑΣΟΚ δηλώνουν πως θα εφαρμοστεί ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών.

«Μια εγκληματική οργάνωση δεν μπορεί να διαταράξει την πολιτική σταθερότητα»

Στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης επιμένει το ΠΑΣΟΚ, που με ανακοίνωσή του αναφορικά με τις δικαστικές εξελίξεις για την Χρυσή Αυγή, δηλώνει πως θεμελιώδες καθήκον της είναι η πρόσταξα της Δημοκρατίας, του κράτους Δικαίου και την έννομης τάξης. «Τη σεβόμαστε και τη στηρίζουμε στην άσκηση του θεσμικού της ρόλου», δηλώνουν στη Χαριλάου Τρικούπη, καλώντας παράλληλα σε ενιαία στάση το Συνταγματικό Τόξο.

«Το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρός του θέτουμε το ζήτημα της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και προτείνουμε την ενιαία στάση του Συνταγματικού Τόξου και την επιβολή της έννομης τάξης εδώ και μήνες. Πριν την πλήρη αποθράσυνση της ΧΑ», λένε, τονίζοντας πως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν αυτή που ενεργοποίησε θεσμικά αντανακλαστικά που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τους νόμους.

Αναφερόμενοι στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, οι επιτελείς του ΠΑΣΟΚ σημειώνουν ότι υπάρχει συμφωνία και συνεννόηση του Πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών, τον αντιρατσιστικό νόμο, αλλά και την χρηματοδότηση των κομμάτων που υποκρύπτουν εγκληματική οργάνωση κ.α.

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, στην περίπτωση παραίτησης των βουλευτών τη Χρυσής Αυγής, στο ΠΑΣΟΚ δηλώνουν πως θα εφαρμοστεί ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών, αφού όπως λένε «ο νομοθέτης μπορεί να ρυθμίσει ζητήματα στο πλαίσιο του Συντάγματος». Σε κάθε περίπτωση, δίνουν το στίγμα των προθέσεών τους, δηλώνοντας ότι «μια εγκληματική οργάνωση δεν μπορεί να διαταράξει την πολιτική σταθερότητα ή να υπαγορεύσει τις εξελίξεις».

Σχολιάζοντας τα σενάρια εκλογών, στο ΠΑΣΟΚ επιμένουν ότι είναι ανυπόστατα και ανεύθυνα. «Το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί ως εγγυητής της σταθερότητας με την οποία δεν μπορεί να παίζει κανείς», λένε, προειδοποιώντας ότι στην παρούσα συγκυρία δεν χωρούν μικροκομματικές λογικές. «Τώρα περισσότερο από πότε απαιτείται σταθερότητα και εθνική ενότητα στη βάση του σεβασμού της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου», λένε, ξορκίζοντας κάθε ενδεχόμενο προσφυγής σε πρόωρες κάλπες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.