ΚΟΣΜΟΣ

Στις 10 Νοεμβρίου η απόφαση για τον μεγάλο συνασπισμό

Παραιτείται από όλα ο Στάινμπρουκ

Ο αντίπαλος της Άνγκελας Μέρκελ στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, Πέερ Στάινμπρουκ, εγκαταλείπει τις ηγετικές θέσεις που κατείχε

Παραιτείται από όλα ο Στάινμπρουκ

Όπως δήλωσαν του πηγές του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, το οποίο πραγματοποιεί έκτακτη σύνοδο στο Βερολίνο, προκειμένου να αποφασίσει, εάν θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση με τους Χριστιανοδημοκράτες, ο Στάινμπρουκ υα παραιτηθεί από όλα του τα αξιώματα στο SPD.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel που επικαλείται μέλη του SPD που ήταν παρόντα στην συνάντηση, ο κ. Στάινμπρουκ θα παραμείνει βουλευτής.

Επίσης επιθυμεί να συμμετάσχει και στις διερευνητικές επαφές με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU), κατά την διάρκεια των οποίων θα διαπιστωθεί εάν υπάρχει έδαφος προκειμένου να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, του λεγόμενου «μεγάλου συνασπισμού».

Το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων αναμένεται να τεθεί προς έγκριση στα περίπου 270.000 μέλη του SPD, πιθανότατα στις 10 Νοεμβρίου, λίγες ημέρες πριν από το Συνέδριο του κόμματος στην Λειψία.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.