ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Απόφαση σταθμός

Επαναπρόσληψη για εργαζόμενη που δεν δέχτηκε εκ περιτροπής εργασία

Αρνήθηκε να δεχθεί βλαπτική μεταβολή των εργασιακών της σχέσεων, προσέφυγε στο δικαστήριο και δικαιώθηκε.  Της ζητήθηκε να δουλέψει εκ περιτροπής, με δραματικές συνέπειες στο μισθό της.

Επαναπρόσληψη για εργαζόμενη που δεν δέχτηκε εκ περιτροπής εργασία

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών  εξέδωσε θετική απόφαση διατάσσοντας την άμεση επαναπρόσληψη  εργαζόμενης  σε μεγάλο κατάστημα παιδικών και βρεφικών ειδών, που είχε  απολυθεί. Αιτία απόλυσης;  Σύμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο της Δημήτρη Περπατάρη  ήταν η άρνησή της να αποδεχθεί τη μονομερή βλαπτική  μεταβολή των όρων εργασίας της.

Συγκεκριμένα, η  απολυμένη γυναίκα είχε πει όχι στην εφαρμογή του εκ περιτροπής συστήματος εργασίας , καθώς κάτι τέτοιο ισοδυναμούσε  και με δραστική περικοπή  των αποδοχών της ανατρέποντας ουσιαστικά τους όρους της διαβίωσής της.

Το δικαστήριο που έκρινε την υπόθεση απεφάνθη ότι η επίδικη απόλυση συνδέεται αιτιωδώς με  το γεγονός ότι η υπάλληλος δεν συναίνεση  στην αλλαγή των όρων εργασίας  με βάση τους οποίους είχε προσληφθεί στην εν λόγω επιχείρηση. Με αυτό το σκεπτικό  έκρινε ότι η απόλυσή της είναι άκυρη ως καταχρηστική και διέταξε την άμεση επαναπρόσληψη της γυναίκας.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο (Τμήμα Εργατικών Διαφορών )  στο δια ταύτα της απόφασής του επισημαίνει ότι η «ετυμηγορία» του είναι άμεσα εκτελεστή, στρώνοντας εδώ και τώρα το χαλί για την επιστροφή της υπαλλήλου στη θέση της , μέχρις ότου η υπόθεσή της κριθεί οριστικά και αμετάκλητα από τη Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.