ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λέει όχι στη μη εφαρμογή του ενιαίου φόρου

«Κόκκινο» ανάβει ο Στουρνάρας στους βουλευτές της ΝΔ για το χαράτσι!

Αρνητικό εμφανίζεται το υπουργείο Οικονομικών στην πρόταση βουλευτών της ΝΔ να παραταθεί για ένα ακόμη χρόνο το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αντί να εφαρμοστεί ο ενιαίος φόρος ακινήτων.

 

«Κόκκινο» ανάβει ο Στουρνάρας στους βουλευτές της ΝΔ για το χαράτσι!

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η πρόταση που υπεβλήθη από τους «γαλάζιους» βουλευτές κατά τη χθεσινή τους συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη, προσκρούσει σε θέματα συνταγματικότητας, δεδομένου του έκτακτου χαρακτήρα, που είχε το χαράτσι.

Επίσης, όπως προσθέτουν, κάτι τέτοιο θα έπληττε τη ΔΕΗ, μέσω της οποίας εισπράττεται το ειδικό τέλος και είναι η αιτία πολλών απλήρωτων λογαριασμών, που έχει η εταιρεία.

Οι βουλευτές της ΝΔ είχαν προτείνει να παραταθεί για ένα έτος η είσπραξη του ειδικού τέλου, μειωμένου κατά 10%, αντί να εφαρμοστεί από το 2014 ο ενιαίος φόρος ακινήτων.

Την ίδια ώρα, μετά τους βουλευτές της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θέτει βέτο  στο σχέδιο της κυβέρνησης για τη φορολόγηση των ακινήτων. Μετά το πέρας της συνεδρίασης του Κοινοβουλευτικού Τομέα Οικονομικών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, δήλωσε ότι το κόμμα του αποφάσισε να καταθέσει σημαντικές αλλαγές στο σχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.