ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Με περιοριστικούς όρους

Ελεύθεροι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Mίχος - Μόνο ο Λαγός στη φυλακή

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι χρυσαυγίτες βουλευτές, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος. Προφυλακίζεται μόνο ο Γιάννης Λαγός.

Ελεύθεροι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Mίχος - Μόνο ο Λαγός στη φυλακή

Με κοινή απόφαση ανακριτών και εισαγγελέων οι τρεις βουλευτές αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Ειδικά για τον Ηλία Κασιδιάρη ορίστηκε και εγγύηση 50.000 ευρώ. Οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος έφυγαν πεζή ήδη από την Ευελπίδων.

•›•¥˜•¡Ÿ™

Συνέχισαν όμως, την προκλητική τους στάση με τα πρωτοπαλίκαρα που τους συνόδευαν να φωνάζουν «κάντε άκρη ρε» και τον Ηλία Παναγιώταρο να απειλεί πως: «Θα φάτε για πρωινό τους ψευδομάρτυρες», ενώ απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους είπε: «Τώρα θα δείτε σιχάματα! Άντε σιχαμένα ανθρωπάκια του Μπόμπολα, άντε ξεφτίλες, δουλάκια είστε». Μάλιστα ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν δίστασε να σπρώξει και να πετάξει κάτω ένα φωτορεπόρτερ.

Ακούστηκαν και αυτά: «ο Λαγός θα δικαιωθεί σίγουρα», «όποιος ζυγώσει κοντά μας την έχει φάει στα μάτια», αλλά και ειρωνικές φράσεις κατά του δημοσιογράφου του Μέγκα, Ι. Πρετεντέρη: «Του αρέσανε οι χειροπέδες ε; Να φοράει τις γούνινες τώρα». Βολές από την ομάδα των βουλευτών και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής εκτοξεύτηκαν και σε βάρος των πολιτικών: «Θα τα κατεβάσουν κι άλλο τα παντελόνια όταν έρθει η ώρα, να χαίρεστε τα γιουσουφάκια σας».

•›•¥˜•¡Ÿ™

Στη φυλακή θα οδηγηθεί ο βουλευτής Β' Πειραιά Γιάννης Λαγός.

Σήμερα αναμένεται και  η μεταγωγή του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου στα δικαστήρια της Ευελπίδων γύρω στις 19.00, αντί στις 15.00 που ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Διαβάστε αναλυτικά τί είπαν στις απολογίες τους οι 4 χρυσαυγίτες βουλευτές. 

xontros1

Ανακοίνωση με «μία από τα ίδια» και υβρεολόγιο στα ΜΜΕ από τη Χρυσή Αυγή 

«Καταρρέει το χαλκευμένο κατηγορητήριο», υποστηρίζει η Χρυσή Αυγή με αφορμή την απόφαση ανακριτών και εισαγγελέων να αφήσουν ελεύθερους υπό όρους τους Ηλία Παναγιώταρο, Ηλία Κασιδιάρη και Νίκο Μίχο.

Σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται ότι «γίνεται σαφές πως η ελληνική δικαιοσύνη αρνήθηκε να εκτελέσει το πολιτικό έγκλημα της κατοχικής κυβέρνησης των ξενόδουλων». Η Χρυσή Αυγή αναφέρει ακόμη ότι ο Γιάννης Λαγός «κρίθηκε προφυλακιστέος, προφανώς για πολιτικούς λόγους, καθώς σύντομα θα αποδειχθεί πως δεν έχει καμία σχέση με το σαθρό και επιστημονικής φαντασίας κατηγορητήριο».

«Η αντισυνταγματική και πέρα κάθε έννοιας δικαίου σκευωρία της κυβέρνησης καταρρέει, μπροστά στον αστραφτερό όγκο της Αλήθειας και της κοινής λογικής», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Τα πυρά της Χρυσής Αυγής συγκεντρώνουν και τα ΜΜΕ: «Τόσο η κυβέρνηση και τα κόμματα της κλεπτοκρατίας, όσο και οι επαγγελματίες ρουφιάνοι καναλιών, εφημερίδων και ραδιοφώνων, είναι υπόλογοι έναντι του ελληνικού λαού, τον οποίο βομβαρδίζουν εδώ και τέσσερις ημέρες με απίστευτα ψεύδη και συκοφαντίες κατά του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος».

«Η Χρυσή Αυγή, δυνατότερη και πιο αποφασισμένη από ποτέ, θα συνεχίσει το νόμιμο πολιτικό αγώνα για την ελευθερία του λαού και της πατρίδος μας, από τους διεθνείς τοκογλύφους και τους εγχώριους υπηρέτες των ξένων! Η Χρυσή Αυγή δεν πεθαίνει, η Ελλάδα θα νικήσει!», καταγήγει η ανακοίνωση.

Απελευθέρωση άλλων τεσσάρων μελών-Στα δικαστήρια ο Κασιδιάρης

Λίγο μετά τις 15.00 μετέβει στα δικαστήρια, ελεύθερος πια, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε κατά την άφιξή του. Ελεύθεροι αφέθηκαν λίγο νωρίτερα και άλλα τέσσερα περιφερειακά μέλη της Χρυσής Αυγής, μιας και οι δικαστικές αρχές έκριναν πως δεν υπάρχει ανάγκη για προφυλάκιση. Στους τέσσερις κατηγορουμένους επεβλήθησαν τα περιοριστικά μέτρα απαγόρευσης της εξόδου από την χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα. Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ των τεσσάρων, συμπεριλαμβάνεται και ο φερόμενος συνοδηγός του Γιώργου Ρουπακιά το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.