ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τι υποστήριξαν οι χρυσαυγίτες βουλευτές

Αποφασίζουν εισαγγελείς και ανακριτές για την προφυλάκιση

Μαραθώνια ήταν η απολογία των 4 βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Ανακριτές και εισαγγελείς συνεδριάζουν αυτή την ώρα για να αποφασίσουν για την προφυλάκισή τους.

Αποφασίζουν εισαγγελείς και ανακριτές για την προφυλάκιση

Από τις 15:30 το μεσημέρι της Τρίτης βρίσκονται στην Ευελπίδων και απολογούνται για το βαρύτατο κατηγορητήριο που τους αποδίδεται.

Τα ξημερώματα ξεκίνησε την απολογία του ο Γιάννης Λαγός, η οποία ολοκληρώθηκε περίπου στις 8:00 το πρωί. Ακολούθησε ο Νίκος Μίχος, η απολογία του οποίου ολοκληρώθηκε περίπου στις 9:30 το πρωί.

Αυτή την ώρα συσκέπτονται εισαγγελείς και ανακριτές για να αποφασίσουν αν θα προφυλακιστούν οι κατηγορούμενοι.

Για σήμερα το πρωί, είναι προγραμματισμένη η μεταγωγή οκτώ ακόμη συλληφθέντων στα δικαστήρια της Ευελπίδων και στις 15:30 η μεταγωγή του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου.

Η απόφαση ανακριτών και εισαγγελέων για την ποινική τους μεταχείριση θα ληφθεί μετά και την απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Ηλίας Παναγιώταρος

Λίγο πριν τις τέσσερις τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε η απολογία του δεύτερου εκ των τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής που ήταν προγραμματισμένο να απολογηθούν την Τρίτη, του Ηλία Παναγιώταρου.

Κατά τη διάρκεια της τετράωρης απολογίας του, σύμφωνα με πληροφορίες, τήρησε την ίδια στάση που είχε κρατήσει νωρίτερα και ο Ηλίας Κασιδιάρης τονίζοντας ότι η δίωξη είναι πολιτική και όχι ποινική και αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες.

Πληροφορίες τον φέρουν να  χαρακτηρίζει το κατηγορητήριο «αστείο» υποστηρίζοντας ότι στοιχειοθετήθηκε στη βάση τυχαίων γεγονότων και σε ψευδομαρτυρίες.  Ερωτώμενος για τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα Γιώργο Ρουπακιά δήλωσε πως δεν τον γνωρίζει και ότι τον έχει δει μόνο σε κάποιες φωτογραφίες.

Το τηλέφωνο που έλαβε από τον Λαγό, στις 9 το βράδυ, 3 ώρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ήταν κάτι σύνηθες, καθώς έχει τακτική επικοινωνία με όλους τους συνάδελφους βουλευτές.

Όλο το κατηγορητήριο στηρίζεται σε μια σειρά από τυχαία περιστατικά που είναι άσχετα με τους κατηγορούμενους. «Είμαι σαράντα ετών και νιώθω πολύ ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα ζωή μου. Είμαι υπερήφανος που ανήκω στη Χρυσή Αυγή».

Ηλίας Κασιδιάρης

Είχε  προηγηθεί η 6ωρη απολογία του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος επίσης, αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται και είπε ότι δεν υπάρχει καμία συνομιλία δική του στις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Αμφισβήτησε την αξιοπιστία του προστατευομένου μάρτυρα, ο οποίος γνωρίζει ποιος είναι. «Ήταν στη ΧΑ αλλά επειδή ζητούσε χρήματα από τα μέλη τον έδιωξαν. Πληρώθηκε για να τα πει αυτά» ισχυρίστηκε.

Τον Ρουπακιά δεν τον γνώριζε, τον είδε στην τηλεόραση για πρώτη φορά. Μετά έμαθε ότι συμμετείχε σε δραστηριότητες της Χ.Α.

Ασχολείται με τα επικοινωνιακά θέματα του κινήματος ως εκπρόσωπος τύπου.

Είναι πολιτική και όχι ποινική η δίωξη. Σε ότι αφορά το πρόσωπό του, το έκαναν λόγω της δυναμικής που είχε η υποψηφιότητά του για το δήμο της Αθήνας

Δεν υπάρχει καμία δική του τηλεφωνική συνομιλία, που να τον εμπλέκει στο τραγικό συμβάν στην Αμφιάλη.

«Δεν είμαστε ναζιστές ούτε εθνοσοσιαλιστές, αλλά Έλληνες εθνικιστές. Δεν έχουμε ναζιστικά σύμβολα. Χρηματοδοτούμαστε από την κρατική χρηματοδότηση και δίνουμε το 20% της βουλευτικής μας αποζημίωσης στο κίνημα».

«Από τη στιγμή που θα θεωρηθούν τα δικά τους μαθήματα αυτοάμυνας παράνομα και επιλήψιμα, τότε και το ΚΚΕ που κάνει μαθήματα αυτοάμυνας (προσκόμησε σχετικό δημοσίευμα) θα πρέπει να έρθει εδώ με την ίδια κατηγορία όπως και όλα τα υπόλοιπα κόμματα».

«Το «εγέρθητι» ήταν μια αντίδραση γιατί οι δημοσιογράφοι στην προεκλογική εκστρατεία μας είχαν ταπεινώσει, την οποία εγώ θεωρώ λάθος».

«Μας λένε εγκληματική οργάνωση, ενώ στόχος μας είναι η εξάλειψη της εγκληματικότητας».

Επίσης βροχή ερωτήσεων δέχθηκε με βάση τις άρσεις τηλεφωνικών απορρήτων και ο Λαγός, ενώ αυτή την ώρα απολογείται ο Νίκος Μίχος.

 

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.