ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε εκκρεμότητα όλα τα προαπαιτούμενα

Στον «αέρα» η δόση του Οκτωβρίου

«Απομένει αρκετή δουλειά έως ότου υλοποιηθούν τα προαπαιτούμενα της δόσης που εκκρεμεί για τον Οκτώβριο» δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ευρωπαίου Επιτρόπου Όλι Ρεν, Σάιμον  Ο Κόνορ ο οποίος δεν διευκρίνισε πότε θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα.

Στον «αέρα» η δόση του Οκτωβρίου

Σε ό,τι αφορά την εκταμίευση της επόμενης δόσης, του Οκτωβρίου, ο ίδιος εκπρόσωπος της Επιτροπής, ανέφερε ότι για την έγκρισή της δεν χρειάζεται πολιτική απόφαση σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών και αρκεί η έγκριση της ομάδας εργασίας της ευρωζώνης (Euroworking Group). Πρόσθεσε όμως ότι απομένει αρκετή δουλειά έως ότου υλοποιηθούν τα προαπαιτούμενα της δόσης που εκκρεμεί για τον Οκτώβριο, αλλά παρόλα αυτά η επιστροφή της Τρόικας, με πλήρη σύνθεση, στην Αθήνα δεν είναι απαραίτητη.

Ο Σ. Ο' Κόνορ υπενθύμισε ότι τον περασμένο Ιούλιο, το Eurogroup είχε εγκρίνει την επόμενη δόση των δανείων προς την Ελλάδα σε τρεις υποδόσεις.

Σημειώνεται ότι η δόση του Οκτωβρίου που εκκρεμεί αφορά 1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 0,5 δισ. ευρώ θα προέλθει από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και το υπόλοιπο 0,5 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα SMP (Securities and Market Program) της ΕΚΤ.

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: Τα τρία βέτο της Τρόικας | Matrix24.GR | Αποκλειστικές ειδήσεις, παραπολιτικά. 02/10/2013

    […] ως «απροσδιόριστο» τον χρόνο επιστροφής των εκπροσώπων τ…, η τρόικα ουσιαστικά ρίχνει το «μπαλάκι» στην […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.