ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Είμαστε σε καλό δρόμο»

Συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλει η Κατσέλη

Την πολιτική συνεργασία της «Κοινωνικής Συμφωνίας» και των Οικολόγων με τον ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε η πρώην υπουργός, Λούκα Κατσέλη, εκφράζοντας την αισιοδοξία της πως πολύ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλει η Κατσέλη

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας», επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που την ήθελαν σε τροχιά σύγκλισης με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ιντερνετικό ραδιόφωνο readyo.gr, η κ. Κατσέλη επισήμανε ότι «αγωνίζεται για να γίνει μια ευρύτερη συμπαράταξη δυνάμεων στον προοδευτικό χώρο, στη βάση μιας ελάχιστης προγραμματικής συμφωνίας» και ερωτηθείσα πότε συζήτησε επί του θέματος με τον Αλέξη Τσίπρα, τόνισε ότι η τελευταία τους συζήτησε τον Αύγουστο.

«Όπως ξέρετε, η Κοινωνική Συμφωνία πήρε την πρωτοβουλία, και κάναμε -μαζί με άλλες δυνάμεις- μια μεγάλη συνάντηση τον Ιούλιο, όπου μαζέψαμε όλες τις δυνάμεις να δούμε αν είναι δυνατή αυτή η ελάχιστη κοινή δυνατή συμφωνία. Νομίζω πως είμαστε σε καλό δρόμο. Νομίζω πως θα υπάρχουν ανακοινώσεις τον επόμενο καιρό και ελπίζω ότι αυτό θα γίνει με πρωτοβουλία και του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά η κ. Κατσέλη, προαναγγέλλοντας την ανακοίνωση της συνεργασίας των δύο πλευρών μέσα στον επόμενο μήνα.

«Θέλω να ελπίζω, ότι μέσα στον επόμενο μήνα, στους επόμενους δυο μήνες, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου, θα ευοδωθούν –οι διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει από πέρυσι- και θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε μια ευρύτερη συνεργασία, αλλά να το τονίσω, στη βάση της πολιτικής. Στη βάση των πολιτικών θέσεων», είπε χαρακτηριστικά η Λούκα Κατσέλη, αποκαλύπτοντας ότι «συζητάμε όχι τώρα, η συζήτηση έχει ξεκινήσει από το 2012».

Η πρώην υπουργός κατέληξε αποκαλύπτοντας ότι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει αρχίσει να παίρνει πρωτοβουλίες για αυτή τη συμπαράταξη δυνάμεων» και άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την ένταξή της στον ΣΥΡΙΖΑ: «Τώρα οργανωτικά πως θα γίνει, είναι κάτι που θα δούμε», τόνισε η Λούκα Κατσέλη.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. papasmiris 9:29 08/10/2013

    Τεράστιε Μελιγγώνη να μας κρατάς ενήμερους για τις κινήσεις της κυρίας Λεφτά Υπάρχουν,για να μην δεσμευτούμε με κανένα Λοβέρδο η Ραγγούση και χάσει αυτή τη Βουλή και ο εργατικότατος Μάκης την Τράπεζα της Ελλάδος.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.