ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Lesus αντί για Jesus

Τα μετάλλια ...γκάφας του Βατικανού έγιναν συλλεκτικά

Τέσσερα μετάλλια που κόπηκαν για το πρώτο έτος του Πάπα Φραγκίσκου στην Αγία Έδρα του Βατικανού αποκτούν μεγάλη συλλεκτική αξία, αφού πρόλαβαν να πουληθούν σε ιδιώτη ο οποίος μετ'α κατάλαβε ότι το όνομα του Ιησού ήταν γραμμένο λάθος...

Τα μετάλλια ...γκάφας του Βατικανού έγιναν συλλεκτικά

Το Βατικανό έφτιαξε, ως συνήθως, σειρά από μετάλλια και νομίσματα προς τιμή του πρώτου έτους του νέου Ποντίφικα στην θέση του, συνολικά 400 μετάλλια και 200 χρυσά, 3.000 αργυρά και 3.000 χάλκινα νομίσματα. Πάνω σε αυτά -σύμφωνα με την παράδοση- απεικονίζεται ο Ιησούς να απευθύνεται σε έναν φοροσυλλέκτη ζητώντας του να εγκαταλείψει την εγκόσμια ασχολία του, να τον ακολουθήσει κ.λπ.

Στο περίγραμμα της εικόνας αναγράφεται στα λατινικά: «Vidit ergo Jesus publicanum et quia miserando antque eligendo vidit, ait illi sequere me» («έτσι ο Ιησούς είδε τον τελώνη και ένιωσε οίκτο για την επιλογή του να κάνει αυτή τη δουλειά, και του είπε, ακολούθησέ με»). Όμως, αντί να αναγράφεται το όνομα Jesus αναγράφεται το ...Lesus. Πρόκειται για ένα λάθος ολκής που όταν έγινε γνωστό η γκάφα έκανε τον γύρο του κόσμου. και το φιάσκο για το Βατικανό έγινε γνωστό στα πέρατα της Γης.

Το γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας ανέφερε ότι τέσσερα κομμάτια πουλήθηκαν πριν να καταλάβουν το λάθος και να σταματήσει η διάθεσή τους. Ο κάτοχος των μεταλλίων, βέβαια αναμένεται να τα πουλήσει πανάκριβα, λόγω του συλλεκτικού τους λάθους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.