ΕΛΛΑΔΑ

Και μήνυση Πελεγρίνη

Παραιτήθηκε σύσσωμη η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μετά την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων να προχωρήσουν σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Παραιτήθηκε σύσσωμη η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών

Μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση τα μέλη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους στον πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία για την παραίτηση των μελών της Συγκλήτου του Ιδρύματος, ήταν οι πρώτες πρόχειρες λίστες από το ΑΣΕΠ με τη μοριοδότηση των διοικητικών υπαλλήλων των οκτώ ΑΕΙ που μπαίνουν στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας.

Αιτία για την παραίτηση Συγκλήτου αποτελεί και το ενδεχόμενο επέμβασης της αστυνομίας στα κτήρια του πανεπιστημίου τις επόμενες ημέρες και εφόσον η απεργία συνεχισθεί.

Πληροφορίες αναφέρουν πως, οι πρόεδροι των τμημάτων εξουσιοδότησαν τον πρύτανη να συναντηθεί άμεσα με τον πρωθυπουργό με στόχο να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο.

Και δικαστικός πόλεμος

Εν τω μεταξύ τη δικαστική οδό επέλεξε ο Πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου  Θεόδόσης Πελεγρίνης , ο οποίος με αγωγή  διεκδικεί αποζημίωση ύψους 999.956.000 ευρώ από το Συμβούλιο του Ιδρύματος  και των 11 μελών που το απαρτίζουν.

Στην αγωγή του ο κ. Πελεγρίνης ... καταλογίζει ότι οι εναγόμενοι τον συκοφαντούν με ψεύδη, αποδίδοντάς του ευθύνες για την κατάσταση λειτουργίας του Πανεπιστημίου. Δηλώνει δε , ότι την αποζημίωση που θα εισπράξει για την ηθική βλάβη που υπέστη, θα τη διαθέσει για τις ανάγκες του Πανεπιστημίου.

Μεταξύ άλλων στην πολυσέλιδη αγωγή του που κατέθεσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Δημοσθένης Μπακόπουλος επικαλείται ανακοίνωση του Συμβουλίου του Ιδρύματος σύμφωνα με την οποία τα μέλη του αποδίδουν στον Πρύτανη την ευθύνη για τη μη λειτουργία του Πανεπιστημίου . Οι αντίδικοί του, όπως λέει, του καταλογίζουν μια σειρά από παραλείψεις σχετικά με το ζήτημα της διαθεσιμότητας, που έχουν βλάψει σοβαρά το ίδρυμα" καλώντας μάλιστα υπουργείο παιδείας και κυβέρνηση να λάβουν μέτρα.

Ο κ. Πελεγρίνης αντιτείνει στην αγωγή του ότι η μη διεξαγωγή των μαθημάτων δεν οφείλεται σε οποιαδήποτε προσωπική του ενέργεια ή παράλειψη ,αλλά αφενός στην απόφαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος και αφετέρου στη σύμφωνη γνώμη των Συλλόγων διδασκόντων των Σχολών να μην διεξαχθούν μαθήματα.

Έκκληση Αρβανιτόπουλου να τερματισθεί η απεργία

Έκκληση στους διοικητικούς υπαλλήλους, να σταματήσουν την απεργία απευθύνει σε συνέντευξή του ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο υπουργός  επισημαίνει πως πρέπει να κατανοήσουν ότι οι περισσότεροι εξ αυτών θα απορροφηθούν σε άλλα ιδρύματα. Σε κάθε περίπτωση, υποστηρίζει ο κ. Αρβανιτόπουλος, «δεν χρωστάνε σε τίποτα οι φοιτητές και οι οικογένειές τους να υφίστανται αυτόν τον αποκλεισμό από τον ναό της δημοκρατίας και της γνώσης που είναι τα πανεπιστήμια».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.