ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λίγο πριν τη συζήτηση για την πρόταση μομφής

Συνεδριάζει η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Την ΚΟ του κόμματός του συγκαλεί εκτάκτως, στις 11 το πρωί σήμερα, μία ώρα πριν από την έναρξη της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Συνεδριάζει η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Σε αυτήν, αναμένεται να ενημερώσει μεταξύ άλλων τους βουλευτές του κόμματος για τις πρόσφατες συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό, επαναλαμβάνοντας πιθανότατα την απόφασή τους να μην ληφθούν νέα μέτρα.

Ακριβώς για αυτό άλλωστε, επειδή δεν πρόκειται για ψηφοφορία επί νέων μέτρων ή δυσβάσταχτων πολιτικών, στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούσαν χθες ότι σύσσωμοι οι βουλευτές των δύο κομμάτων της κυβέρνησης θα οδηγηθούν συντεταγμένα στην κάλπη που θα στηθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής για να ανανεώσουν την ψήφο εμπιστοσύνης τους στην κυβέρνηση. Δεν ήταν λίγοι μάλιστα, που υποστήριζαν πως το ίδιο θα κάνουν και ανεξάρτητοι βουλευτές, πιθανώς δε και άλλοι από κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Στην πραγματικότητα, στο ΠΑΣΟΚ κάθε άλλο παρά πανικό προκάλεσε η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, σε κατʼ ιδίαν συζητήσεις τους, στελέχη του κόμματος δεν μπορούσαν να εξηγήσουν την σκοπιμότητα εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς ήταν πεπεισμένοι ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή θα βγάλει τα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά πιο συσπειρωμένα και άρα την ίδια την κυβέρνηση πιο δυνατή μετά από ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου.

Σε ανακοίνωσή της μάλιστα, η Χαριλάου Τρικούπη «ευχαρίστησε» τον Αλέξη Τσίπρα για την «ευκαιρία» που δίνει στο ΠΑΣΟΚ «να παρουσιάσουμε τον καθημερινό αγώνα και το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ για την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, καθώς και το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρόεδρος του».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.