Neo

«Δεν φταίω εγώ», λέει ο Σταϊκούρας

Τον αδικήσαμε, θεωρεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή την ανάρτηση του  Neo για τα κομμένα κονδύλια που αποκλείουν τους  ελέγχους στα νυχτερινά μαγαζιά μετά τις 10 μ.μ., που στόχο είχε όχι τον αναπληρωτή υπουργό αλλά αυτό καθ' αυτό το φαινόμενο και τα πάρτυ φοροδιαφυγής που στήνονται...

«Δεν φταίω εγώ», λέει ο Σταϊκούρας

Με επιστολή του προς το matrix24.gr, ο αναπληρωτής υπουργός σημειώνει ότι απαιτείται νομοθετική ρύθμιση από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για να επιτραπεί η απασχόληση μετά τη 10η νυκτερινή ώρα, ενώ δεν υπάρχει αίτημα της ανεξάρτητης διοικητικά και οικονομικά αρχής, για έκτακτη οικονομική ενίσχυση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Συνεπώς, δεν φταίει ο Σταϊκούρας.

Αναλυτικά, η επιστολή του αναπληρωτή υπουργού προς το matrix24.gr:

Η ιστοσελίδα Matrix24.gr συνεχίζει να μου χρεώνει ότι «…ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κόβει τα κονδύλια του ΣΔΟΕ για νυχτερινούς ελέγχους μετά τις 10 μ.μ. επιτρέποντας τη  “βασιλεία” της φοροδιαφυγής», παρά τις διευκρινίσεις που τηλεφωνικά σας έδωσα.

Σας γνωρίζω, λοιπόν, και εγγράφως τα κάτωθι:

1ον. Προκειμένου το προσωπικό μιας δημόσιας υπηρεσίας να μπορεί να λάβει αποζημίωση για εργασία μετά τη 10η νυκτερινή ώρα, θα πρέπει προηγουμένως η υπηρεσία αυτή να έχει χαρακτηριστεί ως 24ωρης λειτουργίας.

2ον. Η νομοθετική αυτή ρύθμιση, ενώ ισχύει για το ΣΔΟΕ, που ήταν μέχρι πρότινος αρμόδιο για τη διενέργεια των ελέγχων αυτού του τύπου, δεν ισχύει για το προσωπικό των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων–ΓΓΔΕ (ΔΟΥ κ.λπ.), στην οποία πλέον έχει περιέλθει η αρμοδιότητα της διενέργειας αυτών των ελέγχων.

3ον. Για την απαιτούμενη νομοθετική ρύθμιση, επισπεύδουσα είναι η ΓΓΔΕ.

4ον. Η ΓΓΔΕ, ως ανεξάρτητος ειδικός φορέας του προϋπολογισμού του Υπουργείου Οικονομικών, απολαμβάνει οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των πιστώσεων του προϋπολογισμού της. Η σύμπραξη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους θα ήταν απαραίτητη μόνον στην περίπτωση που θα χρειαζόταν έκτακτη ενίσχυση από άλλες πιστώσεις, κάτι που βεβαιώνω ότι θα γίνει πράξη εφ' όσον χρειαστεί. Μέχρι σήμερα όμως, τέτοιο αίτημα δεν υφίσταται.

Ελπίζω ότι από τις έγγραφες διευκρινίσεις, θα κατανοήσετε καλύτερα το πρόβλημα και τη διαδικασία που απαιτείται για τη λύση του.

Εκτός και αν, για άλλους λόγους, οπωσδήποτε πρέπει να φταίει ο Σταϊκούρας...

Χρήστος Σταϊκούρας

Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.