ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας

«Χρονιά πολιτικής αλλαγής στην Ελλάδα το 2014»

Στο 4ο συνέδριο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς μίλησε το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας, περιγράφοντας με ιδιαίτερα μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, εξαιτίας της συνέχισης της πολιτικής του μνημονίου, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το 2014 θα είναι χρονιά πολιτικής αλλαγής στην Ελλάδα με τον ΣΥΡΙΖΑ να έρχεται στην εξουσία.

«Χρονιά πολιτικής αλλαγής στην Ελλάδα το 2014»

«Η Ευρωπαϊκή Αριστερά είναι η μόνη εναλλακτική στο βάρβαρο νεοφιλελευθερισμό και απέναντι στην ενίσχυση της ακροδεξιάς», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Είμαι εδώ, μαζί σας, για να θυμίσουμε στους λαούς της Ευρώπης ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, για να συμπληρώσει πως «οι εναλλακτικές λύσεις είναι ξεκάθαρες: Ή μένουμε ακίνητοι. Ή πάμε μπροστά. Ή συναινούμε με το νεοφιλελεύθερο status quo και προσποιούμαστε ότι η κρίση μπορεί να λυθεί με τις πολιτικές που την έχουν ανακυκλώσει. Ή προχωράμε στο μέλλον με την Ευρωπαϊκή Αριστερά. Γιατί οι λαοί της Ευρώπης βρίσκονται σε κίνδυνο, η ίδια η Δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο. Ο νεοφιλελευθερισμός και τα μέτρα βάρβαρης λιτότητας απειλούν τους λαούς της Ευρώπης. Η ακροδεξιά απειλεί τη Δημοκρατία. Και η μόνη εναλλακτική λύση είναι η αντίσταση των λαών και η ενδυνάμωση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ.Τσίπρα, η Ευρωπαϊκή Αριστερά δικαιώθηκε στα χρόνια της κρίσης, καθώς «ακόμα και πριν από τη γέννηση της Ευρωζώνης επισημαίναμε τα ελαττώματα, τις ανεπάρκειες και τις αποσταθεροποιητικές ασυμμετρίες του σχεδίου».

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «κάθε μέρα που περνά, τα λεγόμενα Μνημόνια, αποδεικνύεται πως είναι λεπτομερείς οδηγοί φτώχειας και οικονομικού ελέγχου από τους δανειστές» και τόνισε πως «το μνημόνιο έχει προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση - χωρίς προηγούμενο τη μεταπολεμική περίοδο».

Για την υποψηφιότητά του εκ μέρους του ΚΕΑ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «δεν είναι μια απλή υποψηφιότητα - είναι εντολή ελπίδας και αλλαγής για την Ευρώπη. Είναι προσκλητήριο δημοκρατίας στο οποίο κάθε γενιά αξίζει να συμμετάσχει, το οποίο κάθε γενιά δικαιούται να ζήσει».

Σχετικά με τις ευρωεκλογές του επόμενου Μαΐου, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι αυτές παρέχουν μια μοναδική ευκαιρία στους λαούς της Ευρώπης να κάνουν την αλλαγή πραγματικότητα. «Να απορρίψουν εκείνους που ανακυκλώνουν στην Ευρώπη μια παγκόσμια κρίση και, κόντρα στην κοινή λογική, επιμένουν ότι πρέπει να συνεχιστεί μια συνταγή που έχει αποτύχει», όπως ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η υποψηφιότητά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία της Κομισιόν αναμένεται να εγκριθεί και τυπικά από το σώμα του συνεδρίου την Κυριακή.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. kyiakos 16:35 14/12/2013

    Από προβλέψεις πάντως σκίζεις !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.