ΕΛΛΑΔΑ

Από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2013

Πρόστιμα ύψους 9,22 εκατ. ευρώ για αδήλωτη εργασία

Μικτά κλιμάκια της Επιθεώρησης Εργασίας και του ΙΚΑ επέβαλαν πρόστιμα συνολικού ύψους 9,22 εκατ. ευρώ για παραβάσεις περί αδήλωτης εργασίας, κατά το διάστημα από 15 Σεπτεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου του περασμένου χρόνου. Μειώνεται η αδήλωτη εργασία, σύμφωνα με τον Γ. Βρούτση.

Πρόστιμα ύψους 9,22 εκατ. ευρώ για αδήλωτη εργασία

Παρά ταύτα, «οι στοχευμένοι έλεγχοι της ανασφάλιστης εργασίας που διεξάγονται, κατά βάση σε κλάδους και δραστηριότητες υψηλής παραβατικότητας, φανερώνουν ότι η καταγεγραμμένη ανασφάλιστη εργασία παρουσιάζει ισχυρές τάσεις αποκλιμάκωσης μετά την εφαρμογή του Σχεδίου ΑΡΤΕΜΙΣ» επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών. Ειδικότερα, όπως τόνισε, «ενώ τον Φεβρουάριο του 2013 το ποσοστό ανασφάλιστης εργασίας σε αυτές τις οικονομικές δραστηριότητες είχε φτάσει ακόμη και στο 40,47%, το Νοέμβριο κατέβηκε στο 20,57%, ενώ το Δεκέμβριο μειώθηκε περαιτέρω στο 18,95%».

Σύμφωνα με τον Γιάννη Βρούτση, «έχοντας κλείσει τέσσερις μήνες αδιάλειπτης και πλήρους εφαρμογής του νέου Επιχειρησιακού Σχεδίου ΑΡΤΕΜΙΣ για την καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, τα αποτελέσματα είναι κάτι περισσότερο από ενθαρρυντικά». Οι θετικές αυτές εξελίξεις αντανακλώνται και στην πορεία εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων. Για πρώτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τα έσοδα του ΙΚΑ παρουσίασαν αύξηση και μάλιστα για τρεις συνεχόμενους μήνες – Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο – απόρροια τόσο της επιτυχούς εφαρμογής του Σχεδίου ΑΡΤΕΜΙΣ όσο και των πρόσφατων μέτρων ενίσχυσης της εισπρακτικής ικανότητας του ασφαλιστικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.