ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Απολογείται ο Παπαχρήστος

Σήμερα η απόφαση για προφυλάκιση ή μη του Ευσταθίου

Λογαριασμοί μέσα από τους οποίους φέρεται να έχουν διακινηθεί συνολικά 26 εκατ. ευρώ και ενδεχομένως να χρησιμοποιήθηκαν ως δεξαμενή για τη διακίνηση μίζας στα εξοπλιστικά βρέθηκαν στο στόχαστρο της χθεσινής ανάκρισης με κατηγορούμενο τον αντιπρόσωπο της γερμανικής εταιρείας «ΑΤΛΑΣ», Παναγιώτη Ευσταθίου.

Σήμερα η απόφαση για προφυλάκιση ή μη του Ευσταθίου

Για την ποινική μεταχείριση του κατηγορουμένου αποφασίζει σήμερα το δικαστικό συμβούλιο που με βούλευμα του θα λύσει τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα. Όπως είναι γνωστό ο ανακριτής είχε τη γνώμη ότι πρέπει να προφυλακιστεί ο κατηγορούμενος, ενώ αντίθετη άποψη είχε ο εισαγγελέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην περίπου δεκάωρη απολογία του ο Π. Ευσταθίου κατονόμασε μεν πρόσωπα τα οποία όμως στην πλειοψηφία τους ήταν χαμηλά στην ιεραρχία. Ενδεικτικά υποστήριξε ο κατηγορούμενος οτι τον πρώην αρχηγό ΓΕΣ δωροδόκησε με εκατό χιλιάδες ευρώ.

Για τον ρόλο πολιτικών προσώπων και κυρίως πρώην Υπουργών Άμυνας δέχθηκε πολλές ερωτήσεις, αλλά ο Ευσταθίου δεν είχε όπως είπε στοιχεία να εισφέρει στους ανακριτές Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλο οι οποίοι διενεργούν τη μεγάλη έρευνα για τα εξοπλιστικά.

Μετά από πολλές πιέσεις ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι τα χρήματα που έδωσε σε στέλεχος της ΕΒΟ για λογαριασμό του Παύλου Νικολαΐδη, ίσως τελικά να κατέληξαν στον κουμπάρο του πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο.

Ο κατηγορούμενος μάλιστα δεν απέκλεισε να έχει δώσει και άλλα χρήματα, τα οποία δεν θυμάται.Για το λόγο αυτό συναίνεσε ενυπόγραφα στο άνοιγμα των λογαριασμών του ώστε από την κίνηση των εμβασμάτων να χαρτογραφηθεί το ταξίδι της μίζας και οι τελικοί αποδέκτες του μαύρου χρήματος.

Απολογία Παπαχρήστου

Ο 78χρονος Δημήτρης Παπαχρήστος, εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας «Wegmann», που συνελήφθη τη Δευτέρα, απολογείται σήμερα. Τον κ. Παπαχρήστο είχε κατονομάσει στην απολογία του ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών Αντώνης Κάντας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.