ΚΟΣΜΟΣ

Εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της Ιταλίας

Αριβεντέρτσι Λέτα, μπενβενούτο Ρέντσι

Μετά τις ζυμώσεις στο Δημοκρατικό Κόμμα της Ιταλίας και την ισχυροποίηση του Ματέο Ρέντσι, την παραίτησή του αναμένεται να υποβάλει σήμερα στον πρόεδρο της χώρας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ο πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα.

Αριβεντέρτσι Λέτα, μπενβενούτο Ρέντσι

Ο Ιταλός απερχόμενος πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα μετέβη πριν από λίγο στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο και συναντάται με τον Τζόρτζο Ναπολιτάνο, στον οποίο πρόκειται να υποβάλει την παραίτησή του. Ο Λέτα έφθασε στο προεδρικό μέγαρο γύρω στις 13:00 (14:00 ώρα Ελλάδας), μερικές ώρες αργότερα από ό,τι αναμενόταν, αφού προήδρευσε ενός αποχαιρετιστήριου υπουργικού συμβουλίου. «Πάω στο Κυρηνάλιο για να υποβάλω τις παραιτήσεις (των μελών της κυβέρνησης) στον Αρχηγό του Κράτους. Ευχαριστώ όλους όσοι με βοήθησαν. ''Ζήσε την κάθε ημέρα σαν να είναι η τελευταία"», έγραψε ο Λέτα στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Προτού ανακοινώσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί ο Ενρίκο Λέτα, προηγήθηκε η υιοθέτηση από πλευράς του Δημοκρατικού Κόμματος, στο οποίο ανήκει και ο ίδιος, απόφασης η οποία καλεί σε σχηματισμό νέας κυβέρνησης συνασπισμού, με ορίζοντα εξάντλησης της πενταετίας. Και αυτό προέκυψε από την εισήγηση του γραμματέα των Δημοκρατικών Ματέο Ρέντσι, ο οποίος ζήτησε να αντικαταστήσει τον Ενρίκο Λέτα.

Τη στιγμή που θα αναλάβει την πρωθυπουργία ο Ματέο Ρέντσι θα είναι ο τρίτος κατά σειρά μη εκλεγμένος πρωθυπουργός της Ιταλίας, μετά τους Μάριο Μόντι και Ενρίκο Λέτα. Να θυμίσουμε πως ότι ο Μ. Ρέντσι είναι δήμαρχος της Φλωρεντίας και δεν έχει θέσει ποτέ υποψηφιότητα σε βουλευτικές εκλογές.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.