ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Άγνωστο έμβασμα 500.000 ελβετικών φράγκων

Ο «Κινέζος» πρώην υπουργός, οι Ελβετοί εισαγγελείς και ο λαβύρινθος της μίζας

Μπορεί ο πρώην Υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος να έκανε τον... Κινέζο μπροστά στους Ελβετούς εισαγγελείς δηλώνοντας άγνοια για τις μίζες των εξοπλιστικών και την ροή μαύρου πολιτικού χρήματος, αλλά οι ανακριτές κατά της Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλής και Γιάννης Σταυρόπουλος ξεσκονίζουν όλα τα στοιχεία που συνδέονται με αξιόποινες συναλλαγές .

Ο «Κινέζος» πρώην υπουργός, οι Ελβετοί εισαγγελείς και ο λαβύρινθος της μίζας

Το νέο στοιχείο που βγήκε από την εξέταση Τσοχατζόπουλου εκ μέρους των Ελβετών είναι ένα άγνωστο έμβασμα 500.000 ελβετικών φράγκων, χρήματα που όπως προκύπτει από τις ερωταπαντήσεις μπήκαν στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο της Βίκυς Σταμάτη .

Ελβετός Εισαγγελέας: Η ασφάλεια βάσει των παραστατικών που υπάρχουν καταρτίστηκε από τον Νίκο Ζήγρα. Στις 3 Δεκεμβρίου κατατέθηκαν 500.000 ελβετικά φράγκα στην τράπεζα της ασφαλιστικής εταιρίας ως ασφάλιστρο. Μπορείτε να μας πείτε από που προέρχονται;

Άκης Τσοχατζόπουλος: Κατατέθηκαν από τον άνθρωπο που έκανε το συμβόλαιο με την γυναίκα μου αξιοποιώντας και ένα μέρος δικής μου ασφάλειας που είχε ολοκληρωθεί μετά από 35 χρόνια δουλειάς στην Γερμανία. Δηλαδή 250.000 φράγκα μεταφέρθηκαν από την δική μου ασφάλεια και το υπόλοιπο το διέθεσε από δικούς του πόρους ένας άνθρωπος που δεν θέλω να αποκαλύψω το όνομά του.

Ωστόσο, οι Ελβετοί δεν είχαν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη και δεν είχαν ανοίξει όλα τα χαρτιά τους στον πρώην Υπουργό, από τα οποία, όπως φαίνεται , το συμβόλαιο της Βίκυς Σταμάτη πληρώθηκε από μιζο-λογαριασμό της εταιρίας Bluebell, η οποία σύμφωνα με τη δικαιοσύνη ιδρύθηκε για να δέχεται τα εμβάσματα από τις μίζες των Tor M1 και ως αληθινός της ιδιοκτήτης φέρεται ο πρώην Υπουργός.

Ελβετός Εισαγγελέας: Τα έγγραφα αποτυπώνουν μία εντελώς διαφορετική κατάσταση. Η πληρωμή των 500.000 ελβετικών φράγκων έγινε με επιταγή και αυτή χρεώθηκε στον λογαριασμό της εταιρίας Bluebell με έδρα τη Λιβερία.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Δεν το γνωρίζω. Αυτά που λέτε είναι αδιανόητα. Δεν έχω καμία σχέση με την Blubell, ούτε η γυναίκα μου. Η εταιρία αυτή είναι του Νίκου Ζήγρα και δεν έχει σχέση με μένα.

Οι Ελβετοί επίσης έδειξαν ενδιαφέρον και σχετικά με τον χρόνο που έγινε το συμβόλαιο, το οποίο κατά παραδοχή Τσοχατζόπουλου έγινε δύο χρόνια μετά τη γνωριμία του με τη Βίκυ Σταμάτη, ενώ συμβίωναν και πριν ακόμα παντρευτούν.

Οι λογαριασμοί και τα στοιχεία με τα οποία ήρθαν στη βαλίτσα τους οι Ελβετοί εκτιμάται ότι μπορούν να οδηγήσουν και τις ελληνικές αρχές σε νέα πρόσωπα και εταιρείες, καθώς όπως όλα δείχνουν ο λαβύρινθος της μίζας για τα εξοπλιστικά δεν έχει ακόμα «χαρτογραφηθεί» από τους ανακριτές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.