ΕΛΛΑΔΑ

Στις 2 και 4 Μαρτίου

Σε επαναληπτικές εκλογές οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης

Ο Νίκος Βαλεργάκης και η Γιάννα Παναγοπούλου θα διεκδικήσουν, στον επαναληπτικό γύρο που θα διεξαχθεί στις 2 και 4 Μαρτίου, τη θέση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ

Σε επαναληπτικές εκλογές οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δικηγορική Πρωτοπορία» και πρόεδρος του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου του ΔΣΘ, Νίκος Βαλεργάκης (προερχόμενος από τη Νέα Δημοκρατία) συγκέντρωσε ποσοστό 25,48% (1010 ψήφους).

Αντίθετα, η επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτοί Ορίζοντες» και αντιπρόεδρος της απερχόμενη διοίκησης, Γιάννα Παναγοπούλου (προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ, αλλά κατερχόμενη ως ανεξάρτητη στις εκλογές) έλαβε ποσοστό 15,54% (616 ψήφους).

Σε δηλώσεις του, μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων, ο Νίκος Βαλεργάκης ευχαρίστησε τους συναδέλφους του που τού έδωσαν την πρώτη θέση. «Θεωρώ -τόνισε- ότι η ψήφος τους αποτελεί αναγνώριση για το έργο κατά την προηγούμενη 3ετία. Κρατήσαμε τη δικηγορία όρθια. Κρατήσαμε τους συναδέλφους στο επάγγελμα».

Ενόψει του δευτέρου γύρου, είπε ότι είναι μία καινούργια εκλογική μάχη, ενώ εξέφρασε την πιστή του ότι θα τον τιμήσουν εκ νέου οι συνάδελφοί του που τον ψήφισαν στον πρώτο γύρο, αλλά και εκείνοι που δεν το έπραξαν «αναγνωρίζοντας κι αυτοί το έργο μας στην κάλπη».

Από την πλευρά της, η Γιάννα Παναγοπούλου ευχαρίστησε κι αυτή με τη σειρά της τους συναδέλφους της που την εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, όπως και τους συνυποψήφιούς της για τον έντιμο προεκλογικό αγώνα. «Θα είμαστε όλοι μαζί, θα έχουμε κοινή πορεία στο μέλλον, γιατί όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα» υπογράμμισε.

Τόνισε δε, την ανεξάρτητη υποψηφιότητά της, σημειώνοντας ότι «συνεχίζουμε μαζί με τους δικηγόρους, πέρα και έξω από κόμματα, για έναν Σύλλογο εξωστρεφή που θα παρεμβαίνει στην κοινωνία για το συμφέρον όλων των πολιτών».

Τις δυο μέρες που στήθηκαν οι κάλπες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του ΔΣΘ, ψήφισαν 4251 δικηγόροι επί συνόλου 6330 εγγεγραμμένων μελών. Τα άκυρα ψηφοδέλτια ανήλθαν σε 6,75%, ενώ το ποσοστό της συμμετοχής "άγγιξε" το 67,16%.

Ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί την Κυριακή 2 και την Τρίτη 4 Μαρτίου (λόγω της Καθαράς Δευτέρας).

Να σημειωθεί ότι κάθε ψηφοφόρος ψήφισε ξεχωριστά για πρόεδρο και ξεχωριστά για την εκλογή συμβούλων από τους συνδυασμούς. Η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για την ανάδειξη των μελών του νέου διοικητικού συμβουλίου ήταν, μέχρι αργά το βράδυ, σε εξέλιξη. Στη νέα διοίκηση, η θητεία της οποίας για πρώτη φορά είναι 4ετής, εισήλθαν όσοι υποψήφιοι πρόεδροι συγκέντρωσαν το 6% επί των έγκυρων ψηφοδελτίων.

Αναλυτικά, οι οκτώ υποψήφιοι πρόεδροι- επικεφαλής παρατάξεων έλαβαν τα παρακάτω ποσοστά (ψήφους):
- Νίκος Βαλεργάκης «Δικηγορική Πρωτοπορία» 25,48% (1010 ψήφοι),
- Γιάννα Παναγοπούλου «Ανοιχτοί Ορίζοντες» 15,54% (616),
- Χρήστος Μπακέλλας «Ριζοσπαστική Δικηγορική Συνεργασία» 14,56% (577),
- Χρήστος Βάρδας «Σύγχρονο Ρεύμα Δικηγόρων» 11,25% (446),
- Γιώργος Τζαμαδάνης «Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων» 9,36% (371),
- Αντώνης Μπιλίσης «Επιλογή Πράξης για τους Δικηγόρους και τη Δικαιοσύνη» 9,18% (364),
- Στυλιανός Μαυρίδης «ACTUS» 7,95% (315),
- Βασίλης Ματσιώρης «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» 4,62% (183).
Χωρίς συνδυασμό κατήλθε ως υποψήφιος πρόεδρος ο Πάρις Νιφλής, που έλαβε ποσοστό 2,07% (82 ψήφους). Χωρίς επικεφαλής συμμετείχε στις εκλογές ο συνδυασμός «Κίνηση Εθνικιστών Δικηγόρων».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.