ΕΛΛΑΔΑ

Εκτιμάται στις 70.000

Ανακοινώνεται ο αριθμός των εισακτέων σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

Ο ακριβής αριθμός των φετινών εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα γίνει γνωστός σήμερα.

Οι εισακτέοι στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες θα μειωθούν περίπου κατά 4%, ενώ αυξάνονται κατά 3% με 5% στις σχολές Θετικών Επιστημών και στα Πολυτεχνεία. Ευνοημένοι θα είναι φέτος όσοι επιλέξουν το 2ο, το 4ο και το 5ο πεδίο καθώς πολυτεχνικές σχολές, σχολές φυσικής, χημείας, μαθηματικών, αλλά και τα οικονομικά τμήματα θα αυξήσουν τις θέσεις εισακτέων.

Έτσι ο αριθμός φαίνεται να διαμορφώνεται στις 58.295 στη γενική σειρά των φετινών τελειοφοίτων λυκείου, αριθμός που θα προσαυξηθεί τελικά κατά περίπου 11.000 με 12.000 άτομα από άλλες ειδικές κατηγορίες εξεταζομένων (κατηγορία 10% που κάνει χρήση παλαιότερης βαθμολογίας, στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές κ.ά.). Οι εισακτέοι από τη γενική σειρά στα πανεπιστήμια θα είναι 38.790 (ακριβώς όσοι και πέρυσι) και στα ΤΕΙ 19.505 (κατά 250 άτομα λιγότερα από πέρυσι).

Τις θέσεις αυτές αναμένεται να διεκδικήσουν περίπου 80.000 υποψήφιοι. Οι πανελλαδικές εξετάσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στις 27 Μαΐου, ενώ οι βάσεις για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ θα ανακοινωθούν όπως κάθε χρόνο το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.