ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Κουβέλη σε ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι

Καταψηφίζει η ΔΗΜΑΡ το πολυνομοσχέδιο

Την καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου από τη ΔΗΜΑΡ έκανε γνωστή από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη ο Φώτης Κουβέλης.

Παράλληλα, στην ομιλία του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και άφησε αιχμές για το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη.

Ο Φώτης Κουβέλης κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ πως «αγκιστρώθηκε στον κυβερνητισμό» και, «φωτογραφίζοντάς» το, τόνισε: «Ο τόπος σήμερα έχει ανάγκη μια προοδευτική  Κεντροαριστερά. Μια δύναμη που θα απαντήσει πειστικά στις ανάγκες του παρόντος και θα σχεδιάσει δίκαια το μέλλον. Ο προοδευτικός πόλος ή θα είναι πραγματικά προοδευτικός ή δεν θα υπάρξει.  Στόχος δικός μας δεν είναι μια κεντροαριστερά συμπλήρωμα δεξιών και συντηρητικών κυβερνήσεων. Ούτε μια κεντροαριστερά "γενικών καθηκόντων". Ούτε ένα κεντροαριστερό νεφέλωμα - που εμφανίζεται απολίτικο, αλλά επί της ουσίας επιλέγει τη συντήρηση της σημερινής κατάστασης».

 Πολυμέτωπος αγώνας

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν περιορίστηκε στην επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ. Αντιθέτως, καταλόγισε στην κυβέρνηση «λαϊκιστικές ανεδαφικές υποσχέσεις» και την κατηγόρησε πως «απουσιάζει από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης και εμφανίζεται χωρίς δική της στρατηγική».
Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Φώτης Κουβέλης υπογράμμισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «καλλιεργεί αυταπάτες για δήθεν ολική επαναφορά στα προ της κρίσης επίπεδα και αντιστρατεύεται τις αναγκαίες αλλαγές».

Παράλληλα, «φωτογραφίζοντας» εμφανώς το εγχείρημα του Σταύρου Θεοδωράκη, υπογράμμισε: «στόχος δικός μας δεν είναι μια κεντροαριστερά συμπλήρωμα δεξιών και συντηρητικών κυβερνήσεων. Ούτε μια κεντροαριστερά «γενικών καθηκόντων», ούτε ένα κεντροαριστερό νεφέλωμα – που εμφανίζεται απολίτικο, αλλά επί της ουσίας επιλέγει τη συντήρηση της σημερινής κατάστασης».

Αιχμές Κοππά κατά Βενιζέλου

Μετά τον Φώτη Κουβέλη, τον λόγο στην εκδήλωση της «ΔΗΜΑΡ-Προοδευτικής Συνεργασίας» πήρε η ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά. Η κ. Κοππά άφησε αιχμές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου και το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας πως «ανείς δεν έχει ούτε το μονοπώλιο των σοσιαλδημοκρατικών αρχών & αξιών, ούτε τη σφραγίδα της σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα» και προσθέτοντας ότι «δεν μπορείς να λες, καθημερινά, πως έσωσες τη χώρα με το 30% των συμπολιτών μας να είναι πέρα από τα όρια της φτώχειας».

«Θέλουμε ένα διαρθρωτικό/αναπτυξιακό σχέδιο που θα οδηγήσει την ελληνική οικονομία από την προστασία, στην αξίωση για παραγωγή», συνέχισε η Μαριλένα Κοππά, προσθέτοντας πως «στη ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία δεν θέλουμε άλλο Φαρμακονήσι, δήθεν κοινωνικό μέρισμα προεκλογικών επιδομάτων, αρνησιδικία & εκδικητικότητα». «Στη ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία θέλουμε: ιθαγένεια, προστασία πρώτης κατοικίας, σύμφωνο συμβίωσης για όλους, ευρωπαϊκό κράτος», υπογράμμισε η Μαριλένα Κοππά, διαβεβαιώνοντας πως «οραματιστήκαμε τη ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία ως σύνθεση ιδεών και παραγωγικών δυνάμεων, όχιι ως άθροισμα επίδοξων ηγετών/πολιτευτών».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.