ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλα τα ονόματα που ακούγονται

Οι υποψήφιοι με το ευρωψηφοδέλτιο της «Ελιάς»

Γρίφο εξακολουθεί να αποτελεί το ευρωψηφοδέλτιο της «Ελιάς», καθώς στο παρασκήνιο γράφονται και σβήνονται ονόματα, ενώ άλλα πέφτουν στο τραπέζι για να «δοκιμαστούν» και αναλόγως να «καούν» ή να προστεθούν στη μακρά λίστα των 42 υποψηφίων. Επισήμως, πάντως, η διαδικασία ανάδειξης των τελευταίων είναι μπροστά…

Οι υποψήφιοι με το ευρωψηφοδέλτιο της «Ελιάς»

Την βούλησή του να είναι υποψήφιος εξέφρασε και επισήμως χθες δια ραδιοφωνικής εκπομπής (ρ/σ Αθήνα 9,84) ο τριαντάχρονος Κυριάκος Πιερρακάκης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ενώ το ίδιο έκανε από το βήμα της Συνδιάσκεψης της «Ελιάς» την Κυριακή ο Θόδωρος Τσίκας, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Στη διαβεβαίωση ότι αν είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής θα παραιτηθεί από την έδρα του στη Βουλή, επιμένει ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, χωρίς πάντως να ανοίγει τα χαρτιά του για το αν θα διεκδικήσει μία θέση στην ευρωβουλή.

Στην ονοματολογία που προηγείται πάντα τέτοιων αναμετρήσεων, προστέθηκε αίφνης το όνομα της Εύας Καϊλή, με στελέχη του ΠΑΣΟΚ να θεωρούν δεδομένη την υποψηφιότητά της, αφού το όνομά της σταμάτησε να «παίζει» για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Σίγουρη θεωρείται ακόμα η υποψηφιότητα της νυν ευρωβουλευτού Συλβάνας Ράπτη, ενώ μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται φιγουράρει ακόμα αυτό της στενής συνεργάτη του Ευάγγελου Βενιζέλου, Αφροδίτης Αλ Σάλεχ. Από τις γυναίκες του ΠΑΣΟΚ, ακούγονται ακόμα τα ονόματα της πρώην υπουργού Κατερίνας Μπατζελή, της Βασιλικής Σουλαδάκη, καθώς και της Κατερίνας Διαμαντοπούλου από την Κίνηση των 75, ενώ όλο και λιγότερο ακούγεται το όνομα της Φώφης Γεννηματά που φέρεται να εγείρει σοβαρές αντιρρήσεις.

Πέραν του ΠΑΣΟΚ, φέρονται ακόμα να προκρίνονται για να στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιο της «Ελιάς» ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα», Ευθύμης Καρδαράς, καθώς και οι Δημήτρης Καρέλας, Νίκος Τσολακίδης και Απόστολος Ψωμάς.

Το ενδιαφέρον του για μία θέση στο ευρωψηφοδέλτιο δεν κρύβει ο Νίκος Μπίστης από την «Πρωτοβουλία των 58» που πάντως δεν μετέχει στη διαδικασία εξεύρεσης υποψηφίων ως κίνηση, αλλά δεν απαγορεύει και στα στελέχη της να είναι υποψήφια. Σοβαρές πιθανότητες να είναι υποψήφιοι έχουν ακόμα ο Παντελής Καψής και δευτερευόντως ο Γιώργος Παγουλάτος, το όνομα του οποίου δεν έχει σταματήσει να ακούγεται.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.