ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία

Χιλιάδες Ρώσοι διαδήλωσαν για την «κατοχή» της Κριμαίας

Πενήντα περίπου χιλιάδες Ρώσοι πραγματοποίησαν διαδήλωση σήμερα στη Μόσχα διαμαρτυρόμενοι για την «κατοχή» της Κριμαίας και για την πολιτική του Κρεμλίνου.

 

Χιλιάδες Ρώσοι διαδήλωσαν για την «κατοχή» της Κριμαίας

Δύο χρόνια μετά τις μεγάλες διαδηλώσεις που έγιναν το 2012 και ακολούθησαν την επιστροφή του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο χιλιάδες Ρώσοι βγήκαν ξανά στους δρόμους.

Κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Για τη δική σας και τη δική μας ελευθερία!», «Μακριά από την Ουκρανία!», «Όχι στον πόλεμο!» άνθρωποι κάθε ηλικίας, μαζί με ρωσικές και ουκρανικές σημαίες διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τους χειρισμούς της Ρωσικής κυβέρνησης στην Κριμαϊκή κρίση.

«Όχι σε δημοψήφισμα υπό την απειλή των όπλων!» ήταν ένα άλλο σύνθημα, αναφερόμενο στην ψηφοφορία για την προσάρτηση στη Ρωσία που διοργανώνεται αύριο στην ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας, η οποία είναι στην πλειονότητά της ρωσόφωνη και έχει κατακλυσθεί από τα τέλη Φεβρουαρίου από χιλιάδες ενόπλους που πιστεύεται πως είναι Ρώσοι στρατιώτες.

Όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων [ολλοί νεαροί έφεραν κόκκινους ανεμοφράχτες που είχαν στην πίσω πλευρά το περίγραμμα της πρώην ΕΣΣΔ και την επιγραφή "CCCP 2.0", που παραπέμπει στο πληροφοριακό λογισμικό και σε μία νέα Σοβιετική Ένωση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.